Direktor Drobnjak: Putarine neće poskupeti a kineski putari moraju da se ubrzaju

25.09.2021

12:15

0

Direktor JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak govorio je danas o putarinama i problemima na gradnji autoputa "Miloš Veliki"

Direktor Drobnjak: Putarine neće poskupeti a kineski putari moraju da se ubrzaju
Copyright RINA

Putarine u Srbiji neće poskupeti ove godine, ponovio je v.d. direktora JP "Putevi Srbije", Zoran Drobnjak.

Drobnjak je za TV Prva rekao da se za prvih devet meseci ove godine beleži povećanje protoka saobraćaja kroz Srbiju za više od deset odsto u odnosu na 2019. godinu.

Kada je reč o deonici Preljina – Požega na autoputu „Miloš Veliki“, Drobnjak je ukazao da su postojali problemi sa izvođačem.

Kasnio i Šandong

Na autoputu „Miloš Veliki“ kašnjenja radova je bilo i ranije, pa je iz Vlade Srbije u više navrata tokom 2017. godine izražavano nezadovoljstvo sa dinamikom koju je na deonici od Obrenovca do Uba izvodila kineska kompanija „Šangdong Hajspid“.

Glavni izvođač radova na ovoj deonici je kineska kompanija CCCC (Čajna komunikejšen konstrakšen kompani), koja je radila i Pupinov most i put Surčin – Obrenovac, a čiji su predstavnici ranije obećali da će saobraćajnica biti završena do kraja ove godine.

- Trebalo je da bolje rade u martu, aprilu i maju. Gledamo da se to završi do kraja marta sledeće godine - rekao je Drobnjak.

On je istakao da dosta toga ne zavisi samo od radnika, već su bitni i vremenski uslovi.

- U zimskom periodu ne može da se radi asfalt - podsetio je Drobnjak i ponovio da ova deonica nije laka, budući da ima dosta mostova i nasipa.

On je dodao da će se, kada se ova deonica završi, brže stizati od Beograda do Čačka, ali i od Čačka do Požege, Zlatibora...

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G.M.Š/Tanjug