Vlada Republike Srbije donela odluku: Poskupljuje putarina

18.02.2021

18:27 >> 19:22

0

Članovi vlade dali su saglasnost na odluku o visini posebne naknade za upotrebu javnog puta, njegovog dela i putnog objekta

Vlada Republike Srbije donela odluku: Poskupljuje putarina
Copyright RINA

Vlada Srbije odobrila je nove cene putarina koje su veće za 1,8 odsto, pa će tako za vozila A kategorije putarina na deonici Beograd-Dimitrovgrad i Beograd-Čačak biti povećana za 10 dinara, dok na deonicama Beograd-Šid i Beograd-Subotica ostaje nepromenjena, a slično je i za druge kategorije vozila.

Reč je, inače, o redovnom postupku usklađivanja putarina sa inflacijom, navodi se u saopštenju s današnje sednice vlade.

Na sednici je usvojen Program korišćenja dotacija namenjenih za projekte podrške porodici, jačanju položaja žene u društvu, merama populacione politike i unapređenju demografske slike u 2021. godini.

Program je namenjen motivaciji mladih za ostanak u zemlji, poboljšanju i unapređenju kvaliteta života ove populacije, kao i jačanju položaja žena u društvu, što podrazumeva sprovođenje svih aktivnosti u cilju prevencije nasilja nad ženama.

Pročitajte još:

Vlada je danas usvojila i Predlog zakona o potvrđivanju Konvencije o trgovini žitaricama, kako bi se putem Međunarodnog žitarskog saveta (IGC) kao međuvladine organizacije pospešila međunarodna saradnja u trgovini žitaricama i pružio doprinos stabilnosti tržišta, kao i unapređenju svetske bezbednosti u oblasti hrane.

Na taj način promoviše se transparentnost tržišta hrane i koordinacija aktivnosti politike, kao odgovor na nesigurnost ovog tržišta, navedeno je u saopštenju.

Vlada je usvojila i uredbu o proglašenju spomenika prirode „Kalemegdanski rt“, čime će ta posebna prirodna retkost biti zaštićena na značajno većoj površini.

Ovim aktom postiže se zaštita biodiverziteta i geodiverziteta, posebno ekološki značajnog područja i obezbeđuju afirmacija, prezentacija i korišćenje ovog prostora na principima održivog razvoja, što je ujedno interes, kako lokalne, tako i šire društvene zajednice.

Na jednom prostoru nalaziće se specifično kulturno i prirodno nasleđe koje će istovremeno činiti i raznovrsniju turističku ponudu u odnosu na druge delove grada, navedeno je u saopštenju sa sednice Vlade Srbije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike