Napunili smo auto-puteve: U letnjoj sezoni prošlo 20 miliona vozila

06.09.2021

13:22 >> 13:34

0

Tokom ovogodišnje letnje sezone, u periodu jun - avgust, srpskim auto-putevima prošlo je čak 19,5 miliona vozila, saopštili su Putevi Srbije

Napunili smo auto-puteve: U letnjoj sezoni prošlo 20 miliona vozila
Copyright RINA

Kako se navodi, promet vozila u tom periodu povećan je za 33,8 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine, dok je u odnosu na 2019. godinu povećan za 12,1 odsto.

Povećan broj vozila doneo je i veći prihod od naplate putarine, koji iznosi 10,3 milijarde dinara (87,6 miliona evra). To je 39,54 odsto više nego prethodne godine, a 22,63 procenta više nego u istom periodu 2019. godine.

Istovremeno, iz “Puteva Srbije” ističu da povećan promet vozila nije uslovio zadržavanja ni na jednoj od 65 naplatnih stanica, zahvaljujući dobroj organizaciji rada.

Na pojedinim naplatnim stanicama zabeležen je rekordan broj vozila.

Tako je na najvećoj naplatnoj stanici “Beograd” za tri dana vikenda od 30. jula do 1. avgusta prošlo 215.186 vozila, što je najveći broj vozila koja su kroz tu naplatnu stanicu prošla od njenog otvaranja.

Slični rekordi su zabeleženi i na stanicama “Stara Pazova”, “Preljina” i “Obrenovac”.

Pročitajte još:

Iz JP “Putevi Srbije” navode da je brzom prolasku kroz naplatne stanice doprineo konstantni trend porasta korišćenja uređaja za elektronsku naplatu putarine, koji u ovom trenutku koristi više od pola miliona ljudi.

To javno preduzeće poziva građane da koriste uređaje za elektronsku naplatu putarine i uštede sebi vreme koje bi mogli provesti čekajući na naplatnoj rampi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike