A još nije uračunat „srpski deo“: Waberersu skočio prihod

28.05.2024

12:22

0

Autor: R.B.

Odnedavnom vlasniku srpske logističke kompanije, Waberer‘s Group, značajno povećan prihod, saopšteno iz Budimpešte

A još nije uračunat „srpski deo“: Waberersu skočio prihod
Ilustracija - Copyright Promo: Waberer's Group

„Waberer's Group“, vodeći pružalac usluga složene logistike u Mađarskoj i jedna od vodećih kompanija na mađarskoj berzi, a odnedavno i vlasnik jedne srpske kompanije, objavila je značajno povećanje prihoda u prvom kvartalu 2024. godine.

Grupa je ostvarila 197 miliona evra prihoda, što predstavlja bolji rezultat od 11% u odnosu na prethodnu godinu - čime je ostvaren jedan od najvećih kvartalnih prihoda u istoriji kompanije, saopšteno je iz sedišta u Budimpešti.

EBIT u prvom kvartalu iznosio je 8,5 miliona evra, podržan zapaženim rezultatima u segmentima ugovorne logistike i osiguranja, ali je manji od 11 miliona evra iz prethodne godine kao posledica smanjenja obima industrijske proizvodnje u Nemačkoj, Italiji i Mađarskoj.

Početkom godine, „Waberer’s“ je kompletirao stratešku akviziciju kupovinom 55 odsto udela u „MD International“, vodećoj kompaniji tržišta distributivnih usluga Srbije. Kako je akvizicija srpske kompanije završena krajem kvartala, tek se očekuje da će se učinak preuzete kompanije odraziti na rezultate poslovanja od sledećeg kvartala, saopšteno je iz Budimpešte.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike