Cena narodnog hleba ostaje ista, Vlada produžila uredbu

23.05.2024

11:23

0

Autor: R.B.

Radi održavanja kontrolisane cene prodaće se iz Rezervi 64.000 tona brašna

Cena narodnog hleba ostaje ista, Vlada produžila uredbu
Ilustracija - Copyright 24sedam/S.Š.

Vladina Odluka o Ceni Hleba

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna „T-500”, na tržištu sada pod nazivom "sava" a ranije znanom kao "narodni hleb".

Uredbom, koja je praktično produženje prethodne koja je isticala krajem meseca, propisuje se maksimalna maloprodajna cena u iznosu od 54 dinara, odnosno proizvođačka cena od 46,31 dinar.

Vlada je donela i odluku o interventnoj prodaji 64.000 tona pšeničnog brašna proizvođačima koji hleb prave od ove vrste brašna, kako bi se dodatno ublažile negativne posledice na proizvođače.

Ograničenje Cena Osnovnih Namirnica

Članovi Vlade usvojili su i izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica koja se donosi u cilju zaštite tržišta, odnosno sprečavanja deformacija u formiranju cena roba koje su izuzetno važne za snadbevanje potrošača, a naročito siromašnijih socijalnih kategorija.

Kada su u pitanju potrošači, s obzirom na to da je Uredba kojom su ograničene cene proizvoda na snazi, ove izmene neće uticati na povećanje troškova lične potrošnje, saopšteno je iz Vlade.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike