Crnogorcima poskupeo hleb, i to ne malo

10.01.2022

10:21

0

Autor: 24sedam

Hleb u Crnoj Gori od danas košta gotovo trećinu više nego juče

Crnogorcima poskupeo hleb, i to ne malo
Copyright Pixabay

Osnovne vrste hleba od danas će u Crnoj Gori koštati 65 centi (76 dinara), što je za 30 odsto više nego do sada, pošto su proizvođači odlučili povećaju cene koje se od 1. januara slobodno formiraju.

Grupacija proizvođača pekarskih proizvoda pri Privrednoj komori Crne Gore odlučila je da posle praznika poveća cene osnovne vrste hleba a Ministarstvo ekonomskog razvoja je krajem decembra najavilo da se cena belog hleba počev od 1. januara 2022. godine slobodno formira na tržištu.

Sa novom godinom prestala je da važi julska uredba o ograničavanju cena, koju je donela Valda a kojom je cenu belog pšeničnog hleba od 600 grama bila ograničena na 50 centi (59 dinara).

Cene hleba tipa "sava", ogranićene su i u Srbiji, gde vekna tog hleba od brašna tipa 500 može da od sredine novembra pa u narednih šest meseci košta najviše 40 dinara.

Vlada Srbije je krajem novembra ograničila i cene još nekih osnovnih životnih namirnica, pa je tako ograničena visinu šećera (kristal), brašna tip T- 400, jestivog suncokretovog ulja, svinjskog buta i UHT mleko (dugotrajno) sa 2,8 procenata mlečne masti. Ograničenje važi 60 dana, odnosno do 30. januara

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike