Stiže novac od dobiti: "Pošta Srbije" ispunjava obećanje dato radnicima

18.05.2024

11:54

0

Novi direktor najavio isplatu u toku sledeće nedelje

Stiže novac od dobiti: "Pošta Srbije" ispunjava obećanje dato radnicima
Copyright nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Novoimenovani vršilac dužnosti direktora "Pošte Srbije" Zoran Anđelković danas je najavio da će sledeće nedelje ta kompanija ispuniti obećanje dato zaposlenima i isplatiti dobit koja je ostvarena tokom 2023. godine i dodao da će se raditi na tome da svi zaposleni imaju bolje uslove rada.

Anđelković je istakao da su poslovnice Pošte Srbije najrasprostranjenije i, kako je rekao, sa najbržom uslugom zbog čega su najbolji i najsigurniji partner kako građanima, tako i kompanijama.

- Pošte, kao i crkve i opštine, neophodne su svakom mestu i svakoj mesnoj zajednici, kako bi bile na usluzi građanima naročito u malim sredinama. Verujem da ćemo poboljšati saradnju sa građanima ali i sa zaposlenima kojih ima oko 15.000 - naveo je on.

ATAImages/ Antonio Ahel
Novi direktor Zoran Anđelković

 

Govoreći o sve većoj konkurenciji u našoj zemlji, Anđelković je napomenuo da je "Pošta Srbije" konkurentna, te da joj veliku prednost daje broj poslovnica koje ime širom Srbije, a istakao je i važnost kvaliteta usluge za koju tvrdi da je pouzdana, sigurna i brza.

- Pošta ima oko 2.000 dostavnih vozila, kao i 150 električnih vozila koja služe za transport i sugurno ćemo se truditi da i u narednom periodu nabavimo još vozila, pogotovo električnih - kaže Anđelković.

Prema njegovim rečima, štrajk i obustava rada zaposlenih u "Pošti Srbije" doveli su do velikih gubitaka, između ostalog, i važnih klijenata zbog čega je istakao značaj sindikata i razgovora sa zaposlenima.

- Sindikati treba da se bore za bolje uslove rada. Oni su, u stvari, glavni pregovarači kad se potpišu kolektivni ugovori, pa prema tome i o svim drugim uslovima i primanjima treba razgovarati. Kad kažem uslovi, ne mislim samo u smislu kakve su im stolice, motori ili automobili, već i o primanjima. Zato su sindikati važni u preduzećima, ali, naravno, moramo da se borimo i protiv zloupotreba - rekao Anđelković.

Kaže da "Pošta Srbije" ima dva do tri značajna sindikata u smislu broja članova, a da postoje i oni sindikati koji su mali po brojnosti ali, kako je rekao, imaju veliki uticaj zbog čega će razgovarati sa svima uprkos tome što mogu postojati određena neslaganja jer, kako ističe, svima treba da bude u interesu da kompanija uspešno posluje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike