Završen konkurs "Pismo Božić Bati": "Pošta Srbije" mališanima uručila vredne nagrade - "Deca su inspiracija za bolju budućnost" (FOTO)

04.01.2024

16:07

0

Na trećem nagradnom konkursu učestvovala su deca do 12 godina iz cele Srbije

Završen konkurs "Pismo Božić Bati": "Pošta Srbije" mališanima uručila vredne nagrade - "Deca su inspiracija za bolju budućnost" (FOTO)
Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Pošta Srbije proglasila je danas pobednike i dodelila nagrade dečijeg literarnog i likovnog konkursa "Pismo Božić Bati” na svečanosti održanoj na prazničnom festivalu "Zimska bajka” u Savskom parku Beograda na vodi.

Obraćajući se brojnoj deci i njihovim roditeljima i nastavnicima, v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević je istakao da je članovima žirija bilo teško da od pristiglih na konkursu odaberu najbolje dečije radove.

- Deca su najiskrenija u željama i onome kako svet vide, i zato cenimo sve ono što deca pišu, jer kroz to vidimo za čime čeznu i šta mi treba da radimo. Deca su svima nama inspiracija za bolju budućnost - naveo je Đorđević.

Predsednik Udruženja književnika Srbije Miloš Janković istakao je da ja na konkurs pristiglo nekoliko hiljada pisanih i likovnih radova, i da je žiri presvashodno gledao da li su to deca sama radila.

- Mislim da smo pored svih muka koje smo imali da zaista nagradimo najbolje, izuzeno počastvovani kao žiri što smo imali priliku da buduće kolege pisce i slikare još kao male prepoznamo - naveo je Janković.

Na trećem nagradnom konkursu „Pismo Božić Bati“ učestvovala su deca do 12 godina iz cele Srbije, a žiri su činili književnici Janković, Gordana Vlajić i Aleksandra Mihajlović, kao i kreatori poštanskih maraka iz Radne jedinice "Srbijamarka” Pošte Srbije.

Prvo mesto osvojili su David Mitrović (8) iz Prilužja kod Kosovske Mitrovice kao autor pobedničke pesme "Božićna bajka” i Jakob Petraš (10) iz Selenče za crtež koji snažno dočarava prazničnu atmosferu.

Druga mesta osvojili su Lena Ljubičić (11) iz Mrčajevaca, za priču "Božić” i Emina Mamužić (6) iz Subotice, za likovni rad koji dočarava zimski ambijent. Treće nagrade pripale su Mileni Kaplanović (9) iz Nove Varoši za priču „Božićna bajka” i Sofiji Holms (10) iz Kruševca za likovni rad u kome se vešto igra svetlosnim detaljima.

U grupnoj konkurenciji, prve nagrade pripale su predškolskoj ustanovi "Lasta” iz Golupca za kolektivni literarni rad "Knjiga želja” i prvom razredu osnovne škole "Miroslav Antić” iz Beograda za crtež u originalnom formatu poštanske marke.

Drugo mesto osvojili su učenici drugog razreda osnovne škole "Nikola Tesla” iz Novog Sada za priče i pesmice, kao i deca iz vrtića pri školi "Branko Radičević” u Aleksandrovu koji su crtežima i ilustracijama ispričali priču o Božiću i običajima na ovaj praznik.

Treće mesto za splet priča i pesama zauzeli su učenici trćeg i četvrtog razreda, članovi literarno-dramske sekcije osnovne škole "Akademik Milenko Šušić” iz Guče, kao i učenici drugog razreda škole "Josif Pančić” iz Beograda za praznični ukras od crteža.

Specijalne nagrade dodeljene su za likovne grupne radove učenicima četvrtog, petog i šestog razreda osnovne šđkole "Stefan Dečanski” iz Beograda, učenicima drugo i četvrtog razreda osnovne škole "6. oktobar” iz Kikinde, kao i šestacima "Veljka Ramadanovića” iz Beograda, koje predstavlja Teodora Stijepović, autorka priče "Pismo Božić Bati”. Pobednicima konkursa uručeni su kao nagrade Pošte Srbije vaučeri za tehniku, sportsku odeću i obuću i drugu sportsku opremu, a najmlađi posetioci dobili su slatke paketiće.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike