Stizaće nam računi: Poštarima i drugo povećanje plate

06.02.2024

13:23

0

Predstavnici Vlade, uprave i zaposlenih u „Pošti Srbije“ potpisalio aneks kolektivnog ugovora. Nada da će u 2024. dostići republički prosek

Stizaće nam računi: Poštarima i drugo povećanje plate
Potpisivanje aneksa u Pošti Srbije - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović, v.d. direktora „Pošte Srbije“ Zoran Đorđević i predstavnici dva reprezentativna sindikata potpisali su danas Aneks 3 kolektivnog ugovora za JP „Pošta Srbije“, kojim se obezbeđuje povećanje plata zaposlenima od 10 odsto u sektorima tehnologije i administracije.

Ministar Jovanović izjavio je da ovaj ugovor predstavlja realizaciju poslednje tačke Sporazuma koji je premijerka Ana Brnabić potpisala sa sindikatima i rukovodstvom pošte nakon višemesečnog štrajka zaposlenih, zbog kojeg nisu stizale ni pošiljke a ni računi za komunalije i struju građanima.

– Da podsetim, u skladu sa tim, zaposleni u tehnologiji koji su pred Novu godinu dobili povećanje od 10%, sada dobijaju još 10%, dok zaposleni u administraciji sada po prvi put dobijaju povećanje – kazao je ministar.

Jovanović je dodao da je krajem novembra prošle godine radnicima isplaćeno 20.000 dinar kao jednokratnu pomoć kompanije.

Ministar je naglasio da je Vlada Pošti Srbije odobrila prijem na neodređeno za 232 novih izvršilaca u tehnologiji, kao i 190 na određeno vreme, što je takođe bio jedan od zahteva tokom štrajka koji nisu organizovali sindikati koji su sada potpisali aneks.

Ministar je dodao da će u narednom periodu pratiti rezultate rada „Pošte Srbije“ i poručio da očekuje da će rukovodstvo ovog preduzeća u narednom periodu raditi na osmišljavanju novih usluga i povećanju tržišne zastupljenosti kada je u pitanju elektronska trgovina.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Đorđević rekao je da „svi znamo kakvo je bilo stanje u ‚Pošti Srbije‘ 2021. godine", a da su radnici, svojim marljivim radom, zaslužili poboljšanje uslova rada.

– Tri godine zaredom i ove godine imamo neto prihod koji je veći za određeni postotak u odnosu na prethodni, što pokazuje da se ljudi trude – rekao je Đorđević.

U državnoj kompaniji su prošlu godinu završili sa neto dobitkom većim od 3,2 milijarde dinara a očekuju da će ova biti još uspešnija.

– Očekujem da se planirani rast reflektuje na nas što će omogućiti da „Pošta Srbije“ dostigne prosečne plate u Srbiji, kao i da radnici time budu zadovoljni – zaključio je Đorđević.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike