Otvoren prvi Međunarodni sajam turizma i poljoprivrede na Zlatiboru!

11.05.2024

14:40

0

Na Kraljevom trgu je ostavljeno 40 štandova za prezentaciju poljoprivrednih proizvoda, a 20 izlagača poljoprivredne mehanizacije ima svoj prostor na parkingu sa druge strane jezera

Otvoren prvi Međunarodni sajam turizma i poljoprivrede na Zlatiboru!
Copyright RINA

Osim turizma, opština Čajetina ogromna sredstva ulaže i u razvoj poljoprivrede, pa je shodno tome na Zlatiboru održan prvi Međunarodni sajam turizma i poljoprivrede u Zapadnoj Srbiji.

Pomoćnik ministra poljoprivrede za ruralni razvoj Aleksandar Bogićević juče je otvorio prvu ovakvu specijalizovanu manifestaciju u zapadnoj Srbiji naglasivši pritom da je ovo samo početak pomoći ministarstva ovom kraju.

- Ideja za pokretanja ovog sajma je nastala prošle godine, da se i u zapadnom delu Srbije, koji je okosnica i naše poljoprivrede i turizma, organizuje jedna ovako značajna privredna manifestacija - naglasio je Bogićević.

Tehničke podatke naveo je direktor "Zlatiborskog eko agrara" Marko Marić ispred jednog od organizatora sajma. Istakao je da su "Zlatiborski eko agrar" i Opština Čajetina dali sve od sebe da ova smotra ovako izgleda i veruju da će ona biti dugovečna.

RINA
 

- Na Kraljevom trgu je ostavljeno 40 štandova za prezentaciju poljoprivrednih proizvoda, a 20 izlagača poljoprivredne mehanizacije ima svoj prostor na parkingu sa druge strane jezera. Imamo izlagače iz Makedonije i Crne Gore, a očekujemo i goste iz Hrvatske - rekao je Marić.

Upućujući poruku da je ovaj sajam logičan nastavak svih aktivnosti koje Opština Čajetina preduzima kako bi pomogla ubrzanom razvoju lokalnih poljoprivrednih proizvođača i lakšem i bržem plasmanu svojih proizvoda, predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović je naglasio da ovaj sajam govori da su na pravom putu, putu na kome razvijaju turizam i poljoprivredu ovog kraja Srbije.

- Upustili smo se u jedan ozbiljan, dugoročan posao da radimo u interesu građana, jer Srbija bez sela ne može napred. Već više godina organizujemo naše poljoprivrednike da proizvode na savremen način i u tome ćemo im pomoći kroz opštinski Agrobiznis centar, koji poslednjih godina beleži ozbiljne rezultate - istakao je Stamatović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike