Tesla motors u novu fazu rasta ide - otpuštanjem 10% radnika

15.04.2024

13:55

0

Američki proizvođač električnih vozila (EV) „Tesla motors“ otpustiće više od 10% svoje radne snage u svetu, navedeno je u internom dopisu kompanije

Tesla motors u novu fazu rasta ide - otpuštanjem 10% radnika
Ilon Mask - Copyright AP Photo/Jacquelyn Martin

Najveći zapadni proizvođač električnih automobila, kompanija Ilona Maska „Tesla motors“, sprema se za „novu fazu rasta“ i to će joj, između ostalog, omogućiti otpuštanje svakog desetog radnika, obaveštava Rojters.

– Dok pripremamo kompaniju za našu sledeću fazu rasta, izuzetno je važno da sagledamo svaki aspekt kompanije radi smanjenja troškova i povećanja produktivnosti – naveo je u dopisu izvršni direktor Mask.

On je istakao da je kompanija nakon analize troškova donela "tešku odluku" da smanji broj svojih radnika na celom svetu za više od 10%.

Firma je u decembru 2023. imala 140.473 radnika na celom svetu, tako da se prepostavlja da će bez posla ostati više od 14.000 ljudi, iako tačan broj nije naveden u dopisu u koji je Rojters imao uvid.

„Tesla“ je početkom aprila objavila da je u prvom kvartalu 2024. isporučila 386.810 vozila, što je za 8,5% manje u odnosu na isti kvartal prošle godine, preneli su mediji.

Na kvartalnom nivou su „Tesline“ isporuke vozila pale za 20% u odnosu na četvrto tromesečje 2023. godine.

Kompanija je tom prilikom takođe saopštila da je u prvom kvartalu 2024. proizvela 433.371 vozilo, za 1,7% manje u odnosu na isti kvartal lane.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike