Raskid sa Embrejserom: Domaći gejmeri nastavljaju svojim putem

04.04.2024

09:27

0

Autor: R.B.

Sejber interaktiv, matična kompanija srpskog gejming studija Med hed gejms, odvojila se od Embrejser Grupe, čijem je portfoliju pripadala kao poslovna jedinica

Raskid sa Embrejserom: Domaći gejmeri nastavljaju svojim putem
Copyright Profimedia

Svoje putovanje vodama razvoja hit igara „Sejber“ nastavlja kao nezavisan studio, zajedno sa „Med hed gejmsom“, i drugim studijima koji su deo ove kompanije, i u skladu sa svojom autentičnom vizijom i planovima, nakon što se odvojila se od "Embrejser  Grupe", piše „NIN“.

U svoju novu, nezavisnu fazu, „Sejber Interaktiv“ ulazi u punom sastavu, sa uspešnim timom koji čini preko 20 studija za razvoj igara i 2.500 ljudi, rečeno je iz „Med hed gejmsa“ .

– Za nas u „Med hed gejmsu“ partnerstvo sa „Sejberom“ je izuzetno važno, jer nam je omogućilo da nastavimo da radimo ono što smo uvek želeli, na potpuno novom nivou – da stvaramo video igre kakve i sami volimo da igramo, bazirane na svetski poznatim franšizama. Trenutno vredno radimo na dve takve igre i sa velikim nestrpljenjem čekamo trenutak kada ćemo o tome moći da podelimo više informacija – rekao ej Nenad Tomić, CEO „Med hed gejmsa“.

„Sejber Interaktiv“, kompanija koja se bavi razvojem i izdavanjem video igara, osnovana je 2001. godine, sa sedištem u SAD. Kompaniju čini preko 20 studija širom sveta kao što su: 34BigTings, 3D Rilms, 4A Gejms, Aspjer, Biteks, Demiurdž studios, DIGIC Pikčers, Frakturd bajte, Med hed gejms, Nju vorld Interaktiv, Nimbl džajent entertejnment, Sandboks stratedžis, Slipgejt, Ajronvorks, Šiver entertejment, SmartFon labs, Snepšot gejmes, Taksido labs, Tripvajr interaktiv, Zen studios itd.

„Med hed gejms“ je studio za razvoj video igara osnovan 2013. godine koji danas posluje iz tri centra: Beograda, Novog Sada i Sarajeva. Nakon više od 60 uspešnih i nagrađivanih casual igara, studio se transformiše i svoj fokus pomera na akcione igre za PC i konzole. Studio je od 2020. godine deo „Sejber interaktiv“.

Poslednju igru „Med hed gejms“ je objavio u februaru 2023. godine, a u pitanju je „Skars Above", izazovan 3rd-person saj-faj šuter.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike