Mali: Radovi na izgradnji EXPO 2027 teku po planu

27.03.2024

11:33

0

Mali je naglasio da radnici na terenu vredno rade i da se svaki dan prati sve ono što se dešava

Mali: Radovi na izgradnji EXPO 2027 teku po planu
Copyright TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali obišao je danas gradilište budućeg kompleksa u Surčinu gde će biti održana specijalizovana izložba EXPO 2027 i rekao da radovi teku po planu, kao i da su oni na budućoj hali 5 čak pet dana ispred plana.

"Vrlo brzo u narednih par dana videćete prve stubove koji se uzdižu iznad zemlje, kao što sam i obećao prošli put kada sam bio ovde", rekao je on nakon obilaska radova.

Mali je naglasio da radnici na terenu vredno rade i da se svaki dan prati sve ono što se dešava.

TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg
 

"Ono što je važno je to da smo pet dana pre roka. Neko bi rekao da je to malo, ali imajte u vidu da je zima iza nas i tek sada u ovim prolećnim i letnjim mesecima nadoknadićemo još više", kazao je Mali i dodao da je uvek dobro da se ide pre plana i od onoga što se očekuje.

Kako je naveo, nigde u svetu koliko on zna ne postoji bilo kakav projekat ove veličine kao što je EXPO 2027, koji treba da se završi u ovako kratkom vremenskom periodu.

"Mi ćemo uspeti, jer nema razloga da ne uspemo. Radnici su vredni, sve plaćamo u dinar i u dan kako treba, tako da nema razloga da svoj deo posla oni ne urade na vreme", rekao je Mali.

On je naveo i da je na terenu danas nekoliko stotina radnika i nekoliko desetina komada teške mehanizacije.

TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg
 

"Sa ovim šipovima koji se završavaju, kada krenu stubovi i sve oni radovi iznad zemlje, tek tada ćete videti još veći broj radnika na terenu", rekao je Mali.

Prema njegovim rečima i sama logistika, odnosno koordinacija i organizacija ovog projekta i gradilišta je nešto o čemu će generacije posle nas pričati.

"Ovo je veliki projekat. Zapošljavamo naše građevince, našu industriju, našu privredu i doprinosimo rastu našeg BDP-a. Sve je to deo tog programa Srbija 2027", kazao je Mali.

On je istakao i da će 1. decembra 2026. biti uručeni ključevi svim učesnicima EXPO 2027. od njihovih paviljona.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike