Nekad se od Beograda do Subotice klackalo 4 sata, a uskoro će se stizati za samo 75 minuta!

20.03.2024

11:21

0

Do Budimpešte će se, kada Mađari sledeće godine završe svoj deo pruge, stizati za oko tri sata! Srbijavoz imao neto dobit višu od milion i prihod od 80 miliona evra u 2023. Na javnim nabavkama ušteda 100 miliona dinara, kaže za Bloomberg Adria Ivan Bulajić, v. d. generalnog direktora Srbijavoza.

Nekad se od Beograda do Subotice klackalo 4 sata, a uskoro će se stizati za samo 75 minuta!
Ilustracija - Copyright Promo/Srbija voz

Kraj radova na na brzoj pruzi od Novog Sada do Subotice očekuje se za koji mesec, a putnici koji se budu vozili na ovoj relaciji će zaista uživati i stizati na odredište za tri puta manje vremena nego što je to do pre samo neku godinu bilo.

Naime, putovanje vozom od Beograda do Subotice, kada bude puštena u saobraćaj brza pruga krajem godine, trajaće 75 minuta, a vozovi će polaziti na svaki sat.

U opširnom intervjuu koji je dao za Bloomberg Adria Ivan Bulajić, v. d. generalnog direktora Srbijavoza ističe da je poslednji voz tom trasom saobraćao 2019. godine i tada je vreme putovanja od Beograda do Subotice trajalo oko četiri sata.

Printscreen/YouTube/Tanjug TV
 

Radovi  biti završeni do 30. jula, kada je reč o kolosecima, signalizaciji i svemu što je potrebno da se vozovi kreću. Očekuje se da saobraćaj krene u decembru. Bulajić takođe ističe da će se do Budimpešte, kada Mađari sledeće godine završe svoj deo pruge, stizati za oko tri sata, što železncu Srbije diže na nivo svetskih zemalja.

O investicijama u nove vozove, uslovima na železničkim stanicama, i sveukupnom razvoju železničkog saobraćaja ali i cenama karata koje očekuju građane više na rs.bloombergadria.com.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike