Od Moskve do Sankt Peterburga za tili čas! Putin najavio gradnju brze pruge

14.03.2024

17:13

0

Putin je rekao da je siguran da Rusija ima najbolju železnicu, a brza pruga će omogućiti veću brzinu teretnih vozova

Od Moskve do Sankt Peterburga za tili čas! Putin najavio gradnju brze pruge
Ilustracija - Copyright Pixabay

Predsednik Rusije Vladimir Putin objavio je početak izgradnje brze pruge Moskva - Sankt Peterburg prilikom učešća na svečanoj ceremoniji u kojoj je učestvovao putem video veze iz Novog Ogareva u Moskovskoj oblasti.

- Na prošlom sastanku smo se dogovorili da ćemo se još jednom sresti u ovom sastavu, zabeležiti da su sva pitanja oko kojih smo se dogovorili, razrađena i rešena. Dogovor je bio da ćemo na ovom sastanku potvrditi i to da smo zajedno započeli veliki projekat - rekao je Putin.

Predsednik Rusije je svima poželeo uspeha u radu i zahvalio se na realizaciji svih pripremnih radova koji će omogućiti realizaciju projekta.

Profimedia
 

Ruski lider je naveo da je uveren da će projekat biti realizovan, da će imati veoma važnu i primetnu ulogu u realizaciji onih planova razvoja zemlje koji su razmatrani u prethodnim mesecima i koji su spomenuti u njegovom obraćanju Federalnoj skupštini.

Putin je rekao da je siguran da Rusija ima najbolju železnicu, a brza pruga će omogućiti veću brzinu teretnih vozova.

Izgradnja brze pruge Sankt Peterburg-Moskva je predviđena projektom Transportne strategije Ruske Federacije do 2030. godine.

Ova trasa bi trebalo da smanji vreme putovanja između tih gradova koje će biti oko dva sata i 15 minuta, kompozicije će ići na svakih 10-15 minuta, a prve bi trebalo da se pojave do 2028. godine. Putin je u obraćanju Federalnoj skupštini naveo da će pruga proći kroz grad Tver i Veliki Novgorod.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike