Žene dobrodošle u gejmingu: SGA Empowers u Beogradu, Nišu i Novom Sadu

06.03.2024

09:40

0

U tri najveća grada u Srbiji sutra se održavaju radionice i prezentacije namenjene ženama zainteresovanih za gejming industriju

Žene dobrodošle u gejmingu:  SGA Empowers u Beogradu, Nišu i Novom Sadu
Srpska gejming asocijacija - Copyright Promo: SGA

U Beogradu, Nišu i Novom Sadu u četvrtak, 7. marta održaće se „SGA Empowers“ sa ciljem da edukuje sve zainteresovane žene o gejming industriji uopšte i da im pomogne da unaprede svoje veštine, saopštila je danas Asocijacija proizvođača video igara Srbije (SGA).

Događaji su namenjeni svim ženama, nezavisno od prethodnog iskustva, a učešće je besplatno.

Izvršna menadžerka SGA, Kristina Janković Obućina istakla je da je domaća industrija visoko rangirana kad su u pitanju broj i pozicija žena, odnosno da u srpskom gejmingu radi 30 odsto žena, po čemu je Srbija među top tri države u Evropi.

– Ovakva situacija je posledica više faktora. Između ostalog, industrija video igara je prepoznata kao vrlo otvoren sektor u kome se profesionalno mogu ostvariti najrazličitija zanimanja - umetnička, tehnička, biznis i druga. Dodatno, video igre su sfera zanimanja i muškaraca i žena. Čak četiri od 10 gejmera su žene, a nekako je prirodno da upravo oni koji igraju video igre žele i da ih razvijaju – rekla je Janković Obućina.

U okviru manifestacije biće organizovano sedam aktivnosti - pet radionica, jedan mit-ap (meetup) i centralni događaj, koji će biti održan u „Playstudios Europe“ u Beogradu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike