Ako ćete leteti Evropom ovog leta, spremite više novca

26.02.2024

13:25

0

Autor: R.B.

Iz Rajanera upozoravaju da će zbog manjka aviona u Evropi cene letova morati da idu naviše

Ako ćete leteti Evropom ovog leta, spremite više novca
Ilustracija - Copyright Pixabay

Ovoga leta avionski putnici će plaćati karte skuplje nego inače u sezoni, jer vazduhoplovni kapaciteti su globalno ograničeni a novi avioni kasne, upozoravaju iz „Rajanera“.

Iz irskog niskotarifnog avioprevoznika „Rajanera“ kažu da će se ovog leta leteti skuplje.

- Zbog ograničenog broja dostupnih letelica evropski avioprevoznici imat će problema s podmirivanjem potražnje za putovanjima na vrhuncu sezone. To će dovesti do dodatno viših cena karata širom Europe za leto 2024. a cijene će svakako biti veće nego šti bile u leto 2023. – poručio je izvršni direktor „Rajanera“ Majkl O‘Liri.

- Cene „Rajanerovih“ karata bit će ovoga leta do 10% skuplje nego pre godinu dana – dodao je O'Liri, prognoziravši da će broj putnika porasti slabije nego prošle godine zbog kašnjenja „Boingovih“ novih aviona, prenosi SeeBiz.

„Rajaner“ je procenio da će u poslovnoj godini koja završava u martu 2025. prevesti 205 milijuna putnika, u odnosu na 183 miliona u prethodnoj, ali da bi ta prognoza mogla ići naniže.

- S manje aviona možda ćemo morati da smanjimo na 200 miliona putnika. Moglo bi biti i manje od toga, ali u ovoj fazi još ne znamo – izjavio je šef „Rajanera“.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike