Nemci potpuno preuzeli kargo železnicu u Srbiji i Hravatskoj

22.02.2024

09:13

0

Autor: R.B.

„Metrans“, železnički ogranak deoničarskog društva „Hamburg Port and Logistiks“ (HHLA), preuzeo je vlasništvo nad „Adria rejl Grupom“

Nemci potpuno preuzeli kargo železnicu u Srbiji i Hravatskoj
Copyright AP Photo/Ronald Zak, File

Kompanija „Metrans“ (vlasništvo HHLA), koja se bavi kargo prevozom i logistikom na području Srbije i Hrvatske, proširila je svoje poslovanje proširio i na Jugoistočnu Evropu, piše portal Seebiz.eu.

„HHLA“ je saopštila da će „Metrans“ pružati usluge železničkog prevoza iz jadranskog regiona prema srednjoj i jugoistočnoj Evropi, čime će pokrivati 70% kontejnerskog prevoza iz Srbije i Hrvatske.

„Adria rejl Grupa“ poseduje i terminal u Inđiji, s kojeg će „Metransovi“ teretni vozovi svakodnevno voziti prema luci Rijeka. Takođe, novi terminal u Inđiji povezan je sa transportnim čvorištem u Budimpešti.

Još u martu 2023. „Metrans“ je preuzeo 51% deonica „Adrije“, i sada je potpuni vlasnik.

Evropska mreža Metransa proteže se od Severnog i Baltičkog mora do Jadranskog i Crnog mora, i kontinuirano se širi, navodi se u saopštenju. U toj mreži „Metrans“ svojim korisnicima nudi više od 650 redovnih veza vozom sedmično.

Takođe, dodaje se i da se kompanija ulaganjem u savremene električne lokomotive, struju iz obnovljivih izvora i električne dizalice na terminalima, već godinama zalaže za klimatske ciljeve.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike