Potrošači tuže Nestle zbog dezinfekcije voda

21.02.2024

11:24

0

Udruženje za zaštitu potrošača Fudvoč pokreće tužbu protiv kompanija Nestle Voters i grupe Soures alma zbog zabranjenih tretmana vode

Potrošači tuže Nestle zbog dezinfekcije voda
Ilustracija - Copyright Profimedia

„Nestle voters“ i grupa „Soures alma“ su korsitili dezinfektivna sredstva kod nekoliko svojih brendova mineralnih voda, tvrde u Udruženje za zaštitu potrošača „Fudvoč“ (Foodwatch) koje tuži ove firme francuskom sudu.

– Niko, čak ni multinacionalna kompanija kao što je „Nestle“, nije iznad zakona – rekla je direktorka za informacije udruženja „Fudvoč“, Ingrid Kragl, prenosi „Figaro“.

Organizacija „Fudvoč“ smatra da su pomenute kompanije prekršile Evropsku direktivu o mineralnim vodama, Kodeks potrošača i Kodeks o javnom zdravlju.

Krajem januara je najveći svetski proizvođač mineralne vode „Nestle Voters“ otkrio da je koristio zabranjene tretmane za prečišćavanje nekih brendova mineralnih voda (Perrier, Vittel, Hépar, Contrex), koje se reklamiraju kao potpuno prirodne.

– Ovo je ogromna prevara za koju će „Nestle Voters“, grupa „Soures alma“, ali i francuska država morati da odgovaraju – tvrdi „Fudvoč“.

Istraga Vlade Francuske koju su objavili mediji je pokazala da je skoro svaki treći brend mineralne vode u Francuskoj podvrgnut tretmanu prečišćavanja koji bi trebalo da se koristi isključivo za vodu u vodovodima, preneo je krajem januara portal „Frans 24“.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike