Kvalitet za svet: Japanci zadovoljni gumama iz Inđije

15.02.2024

13:14

0

Premijerka Ana Brnabić sastala se danas sa generalnim direktorom japanske kompanije „Tojo tajers“ koji joj je preneo svoje zadovoljstvo investicijom u Srbiji

Kvalitet za svet: Japanci zadovoljni gumama iz Inđije
Copyright Pexels

Japanska kompanija „Tojo tajers“ (Toyo Tires), koja je otvorila fabriku u Srbiji 2022. godine, može da se pohvali besprekornim kvalitetom automobilskih pneumatika napravljenih u Inđiji, istakao je direktor generalni direktor Takaši Šimicu na sastanku sa premijerkom tehničke vlade Anom Brnabić.

Automobilske gume, iz fabrike vredne 400 miliona evra, izvoze se na tržišta Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Evropske unije.

Takaši Šimicu je izneo posebno zadovoljstvo povodom uspešne saradnje sa Univerzitetom u Novom Sadu i najavio dodatna ulaganja i investicije u Srbiji.

Premijerka je istakla da japanska kompanija može da računa na svaku vrstu podrške Vlade i da su firme iz te zemlje veoma dobrodošle u Srbiji.

Prema njenim rečima, Srbija pojačano investira u razvoj i primenu veštačke inteligencije i IT tehnologija u industriji, što se pozitivno odražava na saradnju sa japanskim i svim svetskim kompanijama koje posluju u našoj zemlji.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Japana u Srbiji. Imamura Akira.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike