Delta Holding planira da zaradi milijardu

30.01.2024

13:34

0

Autor: G.M.Š.

Uz nove investicione cikluse, najveća srpska privatna kompanija planira da u 2024. godini ima 1.065 miliona evra prihoda

Delta Holding planira da zaradi milijardu
Miroslav Mišković, Delta Holding - Copyright Tanjug/Rade Prelić

Prošle godine su zaradili 860 miliona evra uz rast od 12% a ove imaju plan za porastu duplo većom stopom i pređu prihod od milijardu evra, najavljeno je danas na godišnjoj konferenciji „Delta Holdinga“.

Najveća srpska privatna kompanija očekuje impresivne rezultate od novih investicionih ciklusa u svojim kompanijama. Na 140 miliona evra, koje su investirali prošle godine u naredne četiri, dodaće još više od 900 miliona u rilestejt, agrar, automobilski biznis i e-trgovinu, najavila je generalna direktorka Milka Vojvodić.

Najveće investicije odlaze u sektor omiljen srpskim biznismenima – nekretnine. „Delta Rilestejt“ će tu graditi dva velika kompleksa u Beogradu i jedan u Novom Sadu.

Promo/Delta Holding/Jakovi Simović
Povratak u Novi Sad: Izgled buduće zgrade Delta Iron

 

Početak radova očekuje se za 85 miliona evra vredan poslovni centar od 40.000 kvadrata „Delta ajron“ u Novom Sadu, kao i poslovno-stambeno naselje „Delta lend“ (450 miliona evra, 300.000 kvadrata) i ekskluzivno „Delta distrikt“ (250 miliona evra, 100.000 kvadrata) u Beogradu, kaže Angelina Nekić, direktor ove kompanije.

Nove investicije u nekretnine imaju i „Delta Hoteli“, koji će 100 miliona evra uložiti u „Interkontinental Beograd“, ali i „Delta Auto“, sa izgradnjom prodajno-servisnog centra od 13.000 kvadrata, vrednog 30 miliona evra.

Kao manje po obimu ali ne i po značaju najavljene su i investicije u pametnu poljoprivredu u „Delta Agraru“, širenje distributivne mreže „Delta DMD“ i „DTS“ u regionu.

Na kraju, „Delta“ ne odustaje ni od svog velikog projekta e-komerc platforme „Ananas“, za koju se nadaju da će do kraja 2024. godine okupiti više od 2.000 partnera-trgovaca, i da će promet biti veći od 70 miliona evra. Tome bi trebalo da doprinese i otvaranje tržišta regiona kroz „Ananas CG“ i Ananas BiH“ a u dogledno vreme i pokrivanje tržišta Albanije i teritorije Kosova i Metohije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike