Ministar Mali čestitao na fenomenalnim rezultatima: Er Srbija nastavlja da obara rekorde, u 2023. godini prevezla 4,19 miliona putnika

14.01.2024

10:54

0

"Pre deset godina, imali smo JAT koji je bio na rubu bankrota. Danas, deceniju kasnije, srpska nacionalna avio-kompanija živi viziju koju smo tada tek sanjali"

Ministar Mali čestitao na fenomenalnim rezultatima: Er Srbija nastavlja da obara rekorde, u 2023. godini prevezla 4,19 miliona putnika
Siniša Mali - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Ministar finansija Siniša Mali objavio je na svom Instagram profilu izuzetno dobre rezultate koje je postigla Er Srbija. U svojoj objavi, ministar Mali je naglasio da nacionalna avio-kompanija nastavlja sa rušenjem rekorda, što se jasno vidi iz njenih poslednjih poslovnih rezultata.

- Er Srbija nastavlja da obara rekorde i da postiže fantastične rezultate! Pre deset godina, imali smo JAT koji je bio na rubu bankrota. Danas, deceniju kasnije, srpska nacionalna avio-kompanija živi viziju koju smo tada tek sanjali. Er Srbija je u prošloj godini prevezla 4,19 miliona putnika, što je skok od 53 odsto u odnosu na godinu pre. Taj rast se odvija na svim poljima, pa tako danas kompanija ima 44 odsto više letova i to na 23 nove destinacije, 87 ruta u redovnom saobraćaju do 34 zemlje na četiri kontinenta - istakao je ministar.

 

 

Posle 30 godina Er Srbija je počela da leti za Čikago, a rast broja letova je rezultat decenije rada na rastu ugleda kompanije koja je postala svetska. 

- Od 17. maja, nakon više od 30 godina, Er Srbija je ponovo počela da leti do Čikaga, a za prvih šest meseci, između Beograda i Čikaga letelo je više od 25.000 putnika. Tokom letnje sezone naš nacionalni avio prevoznik je do Njujorka leteo svakog dana u nedelji. Na ovaj način, srpska nacionalna avio - kompanija je tokom letnje sezone putnicima nudila do 10 nedeljnih letova između prestonice Srbije i Severne Amerike. Rast leta ove kompanije ka rekordima rezultat je decenije rada na rastu ugleda, mogućnosti, tržišta, kompanije koja je postala svetska. Nastavite da letite visoko! Čestitam! - zaključio je ministar.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike