Iz Niša do Dablina: Rajaner planira novi let

25.12.2023

09:39

0

Autor: R.B.

Irski niskotarifni prevoznik od leta centar Srbije povezuje sa glavnim gradom Irske

Iz Niša do Dablina: Rajaner planira novi let
Rajan er - Copyright Printscreen Twitter/airlinerslive

Irska niskotarfina aviokompanija „Rajaner“ planira da od letnje sezone pokrene letove između Dablina i Niša, pošto je, prema pisanju portala „EX-YU Aviation News“, ovaj prevoznik završio proceduru za pokretanje ovih letova.

Prema izveštaju "Airport Coordination Limited"-a, najvećeg svetskog koordinatora slotova na aerodromima, "Rajaneru" dodeljen slot da započne ovaj let, prenose „Južne vesti“.

Ovaj prevoznik planira da obavi 210 aviooperacija, što znači 105 letova u predstojećoj letnjoj sezoni koja počinje 31. marta 2024. godine i traje do kraja oktobra, navode na sajtu „EX-YU Aviation News“.

Napominju i da postoji opcija da avioprevoznik promeni planove i iskoristi dodeljeni slot u Nišu za neku drugu destinaciju, mada je ova kompanija podnela zahtev za korišćenje slotova na aerodromu u Dablinu za letove ka jugoistočnom delu Srbije.

Inače, trenutno nema letova između Srbije i Irske.

Podsetimo, „Rajaner“ je početkom ove godine ukinuo liniju iz Niša do Bergama, a potom i do Stokholma, a sa Aerodroma "Konstantin Veliki" ova niskotarifna avio-kompanija trenutno leti još samo do Malte i Beča.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike