"Er Srbija" naredne 4 godine leti ka 10 destinacija sa aerodroma u Nišu i Kraljevu

29.11.2023

10:01

0

Iz Kraljeva su planirane linije ka Istanbulu, Solunu i Tivtu, a iz Niša ka Frankfurtu (Han), Ljubljani, Kelnu, Istanbulu, Beogradu, Atini i Tivtu

"Er Srbija" naredne 4 godine leti ka 10 destinacija sa aerodroma u Nišu i Kraljevu
Er Srbija - Copyright Twitter/AirSerbia

Postupak javne nabavke za izbor najpovoljnijeg ponuđača koji će obavljati avio-prevoz na ukupno 10 linija u javnom interesu sa aerodroma “Konstantin Veliki” u Nišu i “Morava” u Kraljevu je završen, a izabrani ponuđač je “Er Srbija”, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić. 

On je naveo da će sa “Er Srbijom” biti zaključen okvirni sporazumi na period od četiri godine u okviru koga će se potpisivati pojedinačni ugovori i dodao da je, u skladu sa ugovorom, avio-prevozilac u obavezi da otpočne letove od 1. januara sledeće godine.

TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ
 

 

- Potpisivanjem okvirnog sporazuma i ugovora građani će moći da blagovremeno kupe karte za planirana putovanja - istakao je Vesić u jutarnjem programu na TV Prva.

Kako je naveo, u cilju održavanja kontinuiteta saobraćajne povezanosti, koja je od velikog značaja za privredni i društveni razvoj južne и istočne Srbije, Šumadije i zapadne Srbije, predmet javne nabavke su linije koje su prethodnom odlukom proglašene za linije u javnom interesu.

- Za razliku od prethodnih godina kada su ugovori sklapani na period od dve godine, sada će se potpisati okvirni sporazumi na period od četиri godine - rekao je Vesić.

On je naveo da su sa aerodroma "Morava" u Kraljevu planirane linije ka Istanbulu, Solunu i Tivtu, a sa aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu ka Frankfurtu (Han), Ljubljani, Kelnu, Istanbulu, Beogradu, Atini i Tivtu.

Vesić je rekao da će se u narednom periodu razmotriti i pitanje uvođenja komercijalnih linija sa aerodroma u Nišu i Kraljevu u cilju što bolje povezanosti građana i privrednog razvoja regiona i dodao da vrednost okvirnih sporazuma za četiri godine iznosi četiri milijarde dinara, odnosno milijarda po godini.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike