Aleksandri iz Valjeva se posrećilo! Ona je sedmomilioniti putnik na beogradskom aerodromu: "Er Srbija" joj uručila poklon

28.11.2023

12:32

0

U prvih devet meseci ove godine beogradski aerodrom je ugostio 42 odsto više putnika nego prošle godine i 25 odsto više nego u istom periodu 2019. godine

Aleksandri iz Valjeva se posrećilo! Ona je sedmomilioniti putnik na beogradskom aerodromu: "Er Srbija" joj uručila poklon
Copyright Tanjug/Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla"

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" danas je dočekao sedmomilionitog putnika u ovoj godini, kome su direktor Fransoa Berizo i izvršni direktor za saobraćaj avio-kompanije "Er Srbija" Milan Malović uručili vaučer za besplatno povratno putovanje za destinaciju po izboru.

Putnica je Aleksandra Kandić iz Valjeva, a putovala je direktnim letom nacionalnog avio-prevoznika "Er Srbija" za Lisabon, saopštio je beogradski aerodrom.

- Sa velikim zadovoljstvom ćemo dočekati više od sedam miliona putnika u ovoj godini, posebno s obzirom na činjenicu da smo prevazišli rekord od 6,2 miliona putnika u prepandemijskoj 2019. Ovom rezultatu je, u najvećoj meri, doprinela kompanija "Er Srbija" koja ove godine takođe beleži rekordan broj putnika i novih linija, kao i značajan saobraćaj ostalih partnerskih avio-kompanija - rekao je Berizo.

Promo/Er Srbija
 

Istakao je da dinamičan oporavak saobraćaja i kontinuirani radovi na proširenju, modernizaciji i povećanju kapaciteta pokazuju da smo na dobrom putu da beogradski aerodrom postane ključno čvorište u regionu.

Aerodrom će do kraja 2023. zabeležiti više od sedam miliona putnika, što je rekordni rezultat, koji prevazilazi broj putnika iz 2019. godine.

- Aerodrom "Nikola Tesla" je naša matična baza i vitalno čvorište sa kojeg putnici "Er Srbije" kreću ka velikom broju destinacija do kojih letimo iz Beograda. Sedam miliona putnika je do sada u 2023. koristilo usluge aerodroma, a više od polovine njih letelo je upravo "Er Srbijom". Otud i želja da zajedno obeležimo taj uspeh - rekao je Malović.

U prvih devet meseci ove godine beogradski aerodrom je ugostio 42 odsto više putnika nego prošle godine i 25 odsto više nego u istom periodu 2019. godine.

U istom periodu obavljeno je više od 62.000 letova, odnosno 26 odsto više nego prethodne godine i 15 odsto više nego u istom periodu 2019. godine.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike