I "Srbijagas" izlazi u susret građanima, neće zaračunavati kamatu na račune za oktobar

29.11.2023

08:52 >> 12:37

0

"Srbijagas" je produžio rok plaćanja računa za gas za oktobar za kategoriju domaćinstva do 15. decembra

I "Srbijagas" izlazi u susret građanima, neće zaračunavati kamatu na račune za oktobar
Ilustracija - Copyright Profimedia

"Srbijagas" neće obračunavati zateznu kamatu na oktobarske račune koji u novembru pristižu na kućne adrese korisnika, potvrđeno u ovom javnom preduzeću.

Kako je navedeno, zbog obustave rada u "Pošti Srbije", koja je trajala od 24. oktobra do 23. novembra, računi za komunalne usluge sporije su pristizali u poštanske sandučiće korisnika. JP "Srbijagas" je za Tanjug potvrdilo da neće biti zaračunavanja "kaznene" kamate za kašnjenje u plaćanju računa za potrošnju u oktobru mesecu, dok je iz Elektroprivrede Srbije saopšeno da je produžen rok za plaćanje računa do 30. novembra. 

Iako je situacija sa dostavom računa sada normalizovana, EPS na ovaj način „želi da izađe u susret građanima i da im omogući dodatno vreme da izmire svoje obaveze i ostvare pravo na popust od pet odsto za redovno plaćanje“.

Neki građani su već ostvarili pravo na popust jer nisu čekali paprine izveštaje nego su iskoristili portal "Uvid u račun“ na veb-sajtu "Elektroprivrede Srbije“.

"Srbijagas" produžio rok 

"Srbijagas" je produžio rok plaćanja računa za gas za oktobar za kategoriju domaćinstva do 15. decembra, objavilo je danas to javno preduzeće.

Odluku je doneo generalni direktor JP "Srbijagas" Dušan Bajatović. Zbog obustave rada JP "Pošta Srbije", izdati računi za gasni mesec oktobar 2023. godine, u velikom broju nisu prispeli na adrese krajnjih kupaca.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike