Sutra počinje isplata pomoći penzionerima od po 20.000 dinara!

29.11.2023

08:36 >> 10:28

0

Kako je ranije objavio Fond PIO pomoć će dobiti svi koji su pravo na penziju ili naknadu ostvarili zaključno sa 23. novembrom ove godine

Sutra počinje isplata pomoći penzionerima od po 20.000 dinara!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Penzionerima, korisnicima privremene naknade - invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidnoj deci - korisnicima privremene naknade kod Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) sutra će početi isplata državne pomoći u iznosu od po 20.000 dinara.

I predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će sutra početi isplata 20.000 dinara pomoći penzionerimna i korisnicima socijalne pomoći, a nakon toga majkama i očevima srednjoškolske dece.

On je za TV Hepi rekao da je to lepa mera pred praznike. "Uprkos koroni, ratovima, raznim krizama, naš javni dug je niži nego 2012. godine. Zaduživali smo se do 2015. godine da bismo isplatili obaveze", rekao je Vučić i napomenuo da je stopa javnog duga je 51 odsto.

Kako je ranije objavio Fond PIO pomoć će dobiti svi koji su pravo na penziju ili naknadu ostvarili zaključno sa 23. novembrom ove godine, odnosno do tog datuma su podneli zahtev za ostvarivanje prava.

To, kako su naveli u Fondu PIO znači da svi građani koji su podneli zahtev do 23. novembra i ispunjavaju uslov za ostvarivanje prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, imaju pravo na novčanu pomoć bez obzira na datum kada će im biti doneto rešenje, a novac će im biti isplaćen naknadno, uz prvu isplatu penzije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike