„Moja prva plata“ u „Er Srbiji“: Prijava do 6. decembra

14.11.2023

10:38

0

Autor: R.B.

Srpska avio-kompanija poziva mlade da se prijave za stažiranje u nacionalnom programu do 6. decembra 2023. godine

„Moja prva plata“ u „Er Srbiji“: Prijava do 6. decembra
Erbas A320 - Copyright 24sedam/Promo/Er Srbija

„Er Srbija“ će po četvrti put zaredom biti učesnik državnog programa „Moja prva plata“ i tako još jednom pružiti mogućnost nezaposlenim mladim ljudima da prvo radno iskustvo steknu u nacionalnoj avio-kompaniji, saopšteno je iz državne firme.

Kandidati zainteresovani za rad u „Er Srbiji“ na konkurs se mogu prijaviti do 6. decembra 2023. godine, na zvaničnom veb-sajtu programa „Moja prva plata”.

- „Er Srbija“ i ove godine otvara vrata nezaposlenim mladim ljudima do 30 godina starosti sa srednjim i visokim obrazovanjem, koji žele da obrazovanjem stečena znanja unaprede kroz praksu u našoj kompaniji. Tokom devet meseci, koliko traje program „Moja prva plata“, mladi će imati priliku da razvijaju svoje stručne kompetencije i kroz svakodnevni rad sa našim kolegama, stručnjacima u različitim oblastima, steknu dodatne veštine dragocene za karijerno napredovanje - rekla je Milica Netković, direktorka ljudskih resursa „Er Srbije“.

Onima koji žele da prvo radno iskustvo steknu upravo u srpskoj nacionalnoj avio-kompaniji na raspolaganju je 55 pozicija u različitim sektorima, na kojima je planirano da se angažuje 85 kandidata.

„Er Srbija“ je kroz prethodna tri ciklusa državnog programa obezbedila stručnu praksu za 71 kandidata, a njih 30 je nakon završetka programa dobilo i zaposlenje u kompaniji.

- Očekujemo veliko interesovanje i tokom aktuelnog, četvrtog ciklusa programa „Moja prva plata“ i već sredinom decembra nove mlade koleginice i kolege u „Er Srbiji“ – ističe Netkovićeva.

Promo/Er Srbija
Poziv „Er Srbije“ za program stažiranja

 

Učesnici programa „Moja prva plata“ će tokom perioda od devet meseci imati priliku da stiču radno iskustvo u sledećim organizacionim celinama „Er Srbije“: Pravni poslovi, Korporativni poslovi, Obezbeđivanje, Uniforme, Gorivo, Upravljanje objektima, Nabavka, Tehnika, Zemaljsko opsluživanje, Letačka operativa, Operativni centar, Crew Planning&Control, Trening, Cabin Crew Operations, Bezbednost i usklađenost, Finansije, Informacione tehnologije, Upravljanje prihodima, Marketing, Poslovnice i korisnička podrška, Prodaja, E-commerce, Kargo i Ljudski resursi.

Program „Moja prva plata“ sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Ministarstva omladine i sporta, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.

Praska je plaćena i po izmenjenoj Uredbi mladi na stažu sa sa srednjim obrazovanjem umesto 25.000 mesečno dobijaće 28.000 dinara, a mladi sa visokim obrazovanjem 34.000 umesto prethodnih 30.000 dinara.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike