„Za EXPO u Beogradu 100 avionskih linija“

13.11.2023

13:58

0

Ministar finansija Siniša Mali najavio da je cilj da 2027. godine u vreme Međunarodne izložbe EXPO Srbija bude još bolje povezana sa svetom

„Za EXPO u Beogradu 100 avionskih linija“
EXPO 2027. - Copyright Ministarstvo finansija

Cilj Vlade Srbije je da „Er Srbija“ 2027. godine, kada se u zemlji slavi 100 godina od prve aviokompanije (Aeroput) i kada se organizuje izložba EXPO, Srbija ima 100 redovnih i čarter destinacija, najavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

Mali je naveo da se iz godine u godinu povećava broj letova i broj destinacija nacionalne avio-kompanije i da će to biti i podrška održavanju izložbe.

- „Er Srbija“ je jedna od najuspešnijih priča koju pričamo proteklih godina, na ponos svih građana Srbije. EXPO je izuzetno važan događaj za sve nas, događaj koji treba da doprinese i daljem rastu, razvoju naše ekonomije, daljem pozicioniranju naše zemlje kao lidera u regionu - rekao je Mali novinarima u Ministarstvu finansija.

EXPO kao simbol napretka

Naveo je da uz EXPO ide i dalja izgradnja auto-puteva, brzih pruga, dalje unapređenje rada naše nacionalne avio-kompanije.

- Sve to radimo kako bismo podigli kvalitet života građana Srbije i u smislu povećanja plata, penzija, ali generalno cela infrastruktura nam se razvija. Mnogo toga smo uradili u poslednjih 10 godina još je mnogo posla  pred nama, ali EXPO je dokaz i simbol napretka - rekao je on.

Dodao je da je Srbija 2012. godine bila na ivici bankrota kao država, a 2027. dakle 15 godina kasnije biće centar sveta sa najvećim događajem.

Prema njegovim rečima, organizacija takvog događaja može da bude na ponos svih građana Srbije, a naša zemlja će se, rekao je Mali, potruditi da svima bude pravi domaćin i iskoristiti priliku da dalje unapredi svoje ekonomske performanse.

„Er Srbija“ je od danas u stopostotnom vlasništvu Srbije, budući da država Srbija danas završava neophodnu papirologiju i preuzima preostali udeo u kompaniji od „Etihad ervejza“.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike