Prvi u nizu Čika Jova Zmaj: Novosađani prave limitirane boce rakije "Zaslužni Srbi" - u realizaciju uskočio i Stefan Milenković

25.11.2023

19:43

0

Osnivač i proizvođač ove rakije otkriva da će celokupan prihod od prodaje svake serije biti doniran fondacijama koje stipendiraju mlade talente

Prvi u nizu Čika Jova Zmaj: Novosađani prave limitirane boce rakije "Zaslužni Srbi" - u realizaciju uskočio i Stefan Milenković
Copyright nsuzivo/ustupljene fotografije

Na temelju tradicije napravljen je proizvod kao spoj rakije vrhunskog kvaliteta i modernog dizajna. Ovog puta Akademska rakija je otišla korak dalje i napravila nešto novo, projekat koji prati prošlost i sadašnjost, tradiciju i moderno doba, rakiju i edukaciju. Humanitarnog karakera je, a ceo prihod namenjen edukaciji dece 

Predrag Kričković, jedan od osnivača brenda "Akademska rakija", za portal nsuzivo govori o novom projektu, kroz koji će edukovati ljude kako o rakiji, tako o načinu ispijanja iste.

- Edukovaćemo i o načinu na koji se rakija pravi, da to nije samo seosko piće kako je etiketirana kroz godine. Ideja je da se svake godine plasira sto limitiranih boca, u čast lika i dela znamenite osobe. Boca će nositi naziv "Zaslužni Srbi", a prva serija ime našeg sugrađanina- Jovana Jovanovića Zmaja. Etiketa je rađena sa njegovim portretom koji je ručno crtan posebno za ovu priliku, biografija i potpis. Na pozadini etikete je iscrtana ulica Zlatne grede u kojoj je naš pesnik rođen, biće i ispisana njegova najpoznatija dela - istakao je Kričković.

nsuzivo/ustupljene fotografije
 

Osnivač i proizvođač ove rakije otkriva da će celokupan prihod od prodaje svake serije biti doniran fondacijama koje stipendiraju mlade talente.

- Želimo da prihod od prodaje doniramo u humanitarne svrhe, ali u obrazovanje i edukaciju dece. Na taj način smo došli do našeg violiniste, Stefana Milenkovića koji otvara svoju humanitarnu organizaciju. Želimo da pomognemo nekome ko je sa svojim trudom i radom došao do određenog stepenika, ali mu finansije ne dozvoljavaju da ostvare svoj cilj i postanu stub našeg društva u budućnosti - reči su Kričkovića.

Sagovornik portala nsuzivo nije otkrio ko će biti sledeća srpska znamenita ličnost, ali je nagovestio da će verovatno biti žena. Kao razlog navodi da ima mnogo žena koje su kroz istoriju činile mnoga dela. Kroz celu seriju vodiće se time da bude neko ko nas je zadužio kroz godine.

nsuzivo/ustupljene fotografije
 

Flaša će u prodaju biti puštena 6. decembra, na dan kada je rođen Jovan Jovanović Zmaj. Svaka boca je numerisana, brojem od jedan do sto. Kupovina će biti omogućena i online, a kupovina više od dve boce nije dozvoljena, kako ne bi došlo do zloupotrebe, a ideja je da svako može da kupi jednu bocu i da učestvuje u pomoći.

U bocama se nalazi šljiva prepečenica starosti pet godina. U pitanju je kupaža Požegače, Moravke, Čačanske lepotice i Čačanske rodne.

Predrag je podsetio da je ideja za proizvodnju rakije nastala od strane prijatelja u toku studija, sa ciljem da rakiju predstave u drugačijem svetlu.

- Hteli smo da spojimo priču Akademske rakije i sa našim počecima, ideju da se zovemo Akademska rakija je nastala od strane prijatelja u toku studija. Stefan Dujović i ja smo se upoznali na fakultetu, prvu rakiju smo ispekli tako što su nam kolege pomogle da dunju čistimo i gulimo, zato je u šali dobija naziv Akademska rakija - podsetio je Predrag.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: nsuzivo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike