Nove pogodnosti za penzionere: Jeftiniji letovi sa "Er Srbijom"

02.11.2023

11:57

0

Ova pogodnost je omogućena sporazumom koji su danas potpisali direktor PIO fonda Relja Ognjenović i generalni direktor "Er Srbije" Jirži Marek

Nove pogodnosti za penzionere: Jeftiniji letovi sa "Er Srbijom"
Er Srbija - Copyright Promo/Er Srbija

Penzioneri koji poseduju penzionerske kartice moći će da ostvare popust na avio-karte kod "Er Srbije" od 15 odsto na letovima gde je nacionalna avio-kompanija operativni prevoznik.

Ova pogodnost je omogućena sporazumom koji su danas potpisali direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Relja Ognjenović i generalni direktor "Er Srbije" Jirži Marek.

Popust je obezbeđen na cenu karata za kupovinu u poslovnici u Tržnom centru "Galerija", kao i preko kontakt centra. Penzioneri bi trebalo da dostave skeniranu penzionersku karticu i ličnu kartu ili pasoš.

Foto/ Miistarstvo finansija
 

 

Direktor Fonda PIO Relja Ognjenović je nakon potpisivanja sporazuma izjavio da se odgovornost države prema penzionerima ne ogleda samo u povećanju penzija koje pristižu sa isplatom oktobarskih primanja i pomoći od 20.000 dinara koja im sleduje na kraju ovog meseca, već i projektima kao što je Penzionerska kartica.

"Radimo na jačanju tima Penzionerske kartice. Ministarstvo finansija, Fond PIO i Privredna komora Srbije rade na tome da ovakve kompanije, koje su nekada bile u minusu, a sada su u pozitivnom bilansu, mogu da daju ozbiljne popuste i da zajedno radimo na tome da život naših penzionera bude bolji i lakši", rekao je on.

Naveo je da se u narednim nedeljama mogu očekivati novi popusti i benefiti za najstarije.

Ognjenović je dodao da je do sada podeljeno više od 500.000 kartica, a one koje nisu podeljene su delom u poštama u procesu uručenja, a delom u filijalama Fonda PIO.

"Kartice za penzionere koji su se poslednji prijavili su na štampanju u Zavodu za izradu novčanica i nadamo se da ćemo ih u najkraćem roku podeliti svim prijavljenim penzionerima", rekao je Ognjenović.

Generalni direktor "Er Srbije" Jirži Marek je istakao da je ova kompanija uvek bila na raspolaganju državi i narodu Srbije i da im je zadovoljstvo što mogu da se uključe u ovu inicijativu Vlade Srbije i pomognu penzionerima da po nižim cenama putuju avionima "Er Srbije".

"Svakodnevno prevozimo veliki broj penzionera na više od 80 destinacija koliko ih imamo u mreži. Bilo da putuju u inostranstvo da bi posetili porodicu i prijatelje ili turistički, uvek nam je izuzetno drago da ugostimo penzionere na našim letovima", rekao je Marek.

Zaključio je da će u godinama koje dolaze "Er Srbija" nastaviti da bude pouzdan partner penzionerima za putovanja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike