Vesić obišao Smederevsku Palanku: U poslednjih par godina urađeno je 100 kilometara puta (FOTO)

08.11.2023

18:21

0

Srećan sam i ponosan kada vidim svaki put koji smo uradili - poručio je on

Vesić obišao Smederevsku Palanku: U poslednjih par godina urađeno je 100 kilometara puta (FOTO)
Copyright Tanjug/MGSI/ PREDRAG MITIĆ

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je danas radove na rekonstrukciji puta Smederevska Palanka - Mihajlovac i istakao da je na teritoriji te opštine samo u poslednjih nekoliko godina urađeno 100 kilometara puteva, što je od ključnog značaja za privredni razvoj tog kraja.

- Srećan sam i ponosan kada vidim svaki put koji smo uradili. Ovaj od Smederevske Palanke do Mihajlovca, dug više od 20 kilometara i vredan preko sedam miliona evra, posebno je važan, što najbolje pokazuje zadovoljstvo ljudi koji ovde žive - rekao je Vesić.

Na molbu opštinskog rukovodstva ove godine počeće da se radi i put do Male Plane, u kojoj živi više od 5.000 građana, navodi se u saopštenju ministarstva.

Tanjug/MGSI/ PREDRAG MITIĆ
 

- Ne znam da li ćemo taj put do Male Plane uspeti da završimo ove godine, zavisi od vremena, ali ćemo svakako početi i uraditi dobar deo - najavio je ministar.

Dodao je da u opštine sigurno postoji još mnogo puteva koji treba da se urade, te da će se uz posvećenost nadležnih da se svake godine uradi po jedan - svi putevi biti obnovljeni.

- U Smederevskoj Palanci urađeno je skoro 100 kilometara puteva. Najveći deo je uradila lokalna samouprava, ali svi mi vodimo jednu politiku. Važno je da svi vodimo istu politiku, i u Maloj Plani, Mihajlovcu, Smederevskoj Palanci, Beogradu, jer samo tako možemo da napredujemo - rekao je Vesić.

Ukazao je da je za Smederevsku Palanku važan i projekat izgradnje brze pruge Beograd - Niš, na čijoj će se trasi naći i koja će omogućiti da se od Palanke do Plane stigne za samo 20-30 minuta.

Tanjug/MGSI/ PREDRAG MITIĆ
 

- Znam da to izgleda nemoguće, ali tako će biti - poručio je ministar, dodajući da to znači i razvoj turizma, lokalne privrede i dolazak investitora.

Naveo je da će se u Palanci graditi nova železnička stanica, dok će stara biti obnovljena i pretvorena u muzej, koji će biti predat opštine u nadležnost.

Napomenuo je da će Palanka, Velika Plana i Azanja sledeće godine ući u projekat "Čiste Srbije", što znači početak gradnje više od 150 km kanalizacione mreže, sa postrojenjem za preradu optadnih voda.

- Zbog svega ovoga, Srbija ne sme da stane. Zato je važno da se izabere politika razvoja Srbije, koju vodi predsednik Vučić, a mi ćemo nastaviti sa izgradnjom puteva - poručio je ministar Vesić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike