24SEDAM RUMA: Vesić obišao radove - Nastavljamo ulaganja u lokalne zajednice, sve za bolji standard građana

29.10.2023

13:41

0

Ministar je istakao da na ovaj način pokazujemo koliko je važno da osim što gradimo auto-puteve i brze saobraćajnice, istovremeno gradimo i lokalne puteve

24SEDAM RUMA: Vesić obišao radove -  Nastavljamo ulaganja u lokalne zajednice, sve za bolji standard građana
Copyright MGSI/Goran Srdanov

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je jutros radove na rehabilitaciji lokalnog puta Vitojevci - Grabovci, na teritoriji opštine Ruma.

Vesić je rekao da je samo ove godine ministarstvo za obnovu lokalnih puteva na ovoj opštini izdvojilo više od šest miliona evra, kao i da će ukupno ove godine na teritoriji opštine Ruma biti urađeno skoro 23 kilometra puta.

Ministar je istakao da na ovaj način pokazujemo koliko je važno da osim što gradimo auto-puteve i brze saobraćajnice, istovremeno gradimo i lokalne puteve, koji takođe imaju regionalni značaj, a od vitalne su važnosti za živote ljudi koji tu žive.

 

 

- Gospodin Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture posetio je Rumu i izgradnju deonice puta Vitojevci – Grabovci. Vesić je istakao da je resorno ministarstvo ove godine uložilo već preko 350 miliona evra u rekonstrukciju postojećih lokalnih puteva širom Srbije, što doprinosi povećanju radnih mesta, boljoj povezanosti i ekonomskom rastu. Rekonstrukcija postojećih puteva je važna jer neki od njih nisu obnavljani i po više decenija, čak i po 60 godina. Zajedno sa ministarstvom ove godine na teritoriji Opštine Ruma izgradićemo skoro 23 km lokalnih puteva! Prva deonica puta, koja je bila planirana je urađena, to je lokalni put Platičevo - Vitojevci. Zahvaljujući predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, uradićemo i nastavak puta do Grabovaca u dužini od 4,2 km, čime ćemo imati ukupno 9,2 km potpuno novog asfalta - napisala je na Instagramu predsednica opštine Ruma Aleksandra Ćirić Bošković.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike