I Golubac dobija svoju marinu: U nju će moći da uplovi 100 čamaca, a ceo posao će koštati 300 miliona!

06.11.2023

21:33

0

Autor: Lj. S.

U okviru izgradnje marine sa pripadajućim sadržajima predviđena je izgradnja upravnog objekta marine sa prostorom za jedriličarski centar i sa parkingom

I Golubac dobija svoju marinu: U nju će moći da uplovi 100 čamaca, a ceo posao će koštati 300 miliona!
Golubac - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Ministarstvo turizma i omladine raspisalo je tender za izgradnju marine u Golupcu, a vrednost posla procenjena je na 300 miliona dinara.

Rok za prijavu na tender je 24. novembar.

Ukupni kapacitet buduće marine biće do 100 manjih čamaca istovremeno, a novoprojektovani spoljni valobran biće ukupne dužine 201 metara, navedeno je u tehničkoj dokumentaciji.

24sedam/Goran Sivački
 

U okviru izgradnje marine sa pripadajućim sadržajima predviđena je izgradnja upravnog objekta marine sa prostorom za jedriličarski centar i sa parkingom.

Postojeća marina u Golupcu, prema važećoj zakonskoj regulativi nema karakteristike marine već samo formiranu vodnu površinu oivičenu valobranom.

24sedam/Goran Sivački
 

Gradnja marine u Golupcu, kako je ranije najavljivano predviđena je projektom "Zaplovi Srbijom", koji podrazumeva gradnju pristaništa u više mesta na Dunavu i to još u Somboru, Kladovu, Smederevu i Velikom Gradištu, a potom sledi izgradnja međunarodnih putničkih pristaništa i pontona za međunarodni, domaći i prekogranični kanalski i linijski saobraćaj.

Cilj tog projekta je da se što većem broju turista koji obilaze Srbiju sa reka predstave tvrđave, arheološki lokaliteti, spomenici kulture i prirodna bogatstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike