Od Beograda do Golupca za sat i po vremena

02.10.2023

09:21

0

Autor: R.B.

Radovi na putu od Požarevca do Golupca biće gotovi do kraja 2025. godine

Od Beograda do Golupca za sat i po vremena
Ilustracija - Copyright Pixabay/ colours4you

Saobraćajnica Požarevac - Veliko Gradište - Golubac biće kompletno završena do kraja 2025. godine, kaže ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

- Do kraja sledeće godine biće potrebano pola sata od Beograda do Požarevca. Jedan kilometar dnevno se asfaltira. Plan je da se do kraja 2025. godine završi auto-put do Golupca, a onda će se nastaviti do Kladova. Biće lako doći do naših turističkih atrakcija. Ljudi koji nisu odrasli u Beogradu znaju koliko to znači. Ja sam na primer iz Kraljeva, ja sam odlazio pre jednom, dva puta godišnje kući. Sada idem bar 15 puta godišnje, jer je sada mnogo manje treba do Kraljeva i lakše je otići - kaže ministar Vesić.

Ministar se na Blic TV osvrnuo se i na obilaznicu oko Užica.

Beograđanima i gostima se proširuje BG voz

Vesić je rekao da se pored izgradnje metroa radi i proširenje BG voza.

- Prva linija BG voza niće do kraja 2028- goine, a druga 2030. Radimo prugu i od Zemuna do Beogradskog aerodroma. Moram da napomenem da je to republički projekat, ne grada Beograda. Predsednik insistira da završimo u isto vreme i prugu i BG voz. To će dosta rasteretiti gužvu u Beogradu - rekao je ministar.

- U tom kraju imamo mnogo investicija. Od Požege će ići dva autoputa, jedan prema Višegradu i jedan prema Crnoj Gori. Već sada se vidi koliko je lakše doći do Zlatibora. Radiće se i saobraćajnica između Kraljeva i Novog Pazara. Izgradnja saobraćajnica znači oživljavanje tih delova zemlje. Ravnomerno se razvija čitava zemlja – prenosi reči ministra „Blic“.

Vesić najavljuje i da će do 2025. godine brza pruga Beograd – Budimpešta biti gotova i da će se od Beograda do glavnog grada Mađarske putovati tri sata. Istakao je da se trenutno radi i na brzoj pruzi Beograd – Niš.

- Do kraja 2025. godine imaćemo i prugu između Beograda i Budimpešte. Trebaće sat i 12 minuta od Beograda do Subotice. A kada završimo prugu Beograd-Niš, trebaće vam tačno 100 minuta. Radiće se takođe i pruga od Niša do Skoplja - rekao je ministar Vesić.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike