Već sledeće godine: Do Viminacijuma dunavskim kruzerima

21.04.2021

10:19

0

Kostolac do sezone 2022. dobija međunarodno putničko pristanište

Već sledeće godine: Do Viminacijuma dunavskim kruzerima
Copyright Foto:24sedam/ Goran Sivački

Vlada Srbije utvrdila je lučko područje kostolačkog pristaništa, a direktor Agencije za upravljanje lukama, Vuk Perović, kaže da je u planu da se u narednom periodu izabere lučki operater, kako bi to međunarodno putničko pristanište bilo pušteno u rad u sezoni 2022. godine.

Kako je danas saopštila Agencija, Perović je rekao da će oni uložiti sredstva u njegovu gradnju a investicija predviđa postavljanje šipova, komunalno opremanje i dovođenje plutajućeg objekta u upotrebno stanje.

– Kostolac je važna tačka na ruti kruzera kroz Srbiju, pre svega zbog neposredne blizine arheološkog parka Viminacijum. Ovaj jedinstveni lokalitet privlači pažnju domaćih i stranih turista Otvaranjem pristaništa predstavićemo bogatu rimsku zaostavštinu ljubiteljima kruzinga- naveo je Perović.

Pročitajte još:

Naglasio je da je cilj Agencije da u naredne dve godine proglasi sva preostala pristaništa na Dunavu i investira u njihovu infrastrukturu.

Gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović istakao je da će međunarodno putničko pristanište unaprediti turizam i lokalnu ekonomiju.

– Drago mi je što se vidi trud lokalne samouprave koja, zajedno sa Vladom Srbije i Agencijom za upravljanje lukama, radi na ovom projektu, i što se nazire konačan rezultat tog rada – doček prvih kruzera u Kostolcu – rekao je Pavlović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike