Nađite plasman u svetu: Domaći proizvođači voća i povrća danas pred svetskim distributerima

25.10.2023

09:39

0

Autor: R.B.

U Privrednoj komori Srbije danas se održava biznis forum FruitNet Forum South-East Europe

Nađite plasman u svetu: Domaći proizvođači voća i povrća danas pred svetskim distributerima
Ilustracija - Copyright Pexels

Domaći proizvođači svežeg voća i povrća danas imaju jedinstvenu priliku da se susretnu sa vodećim svetskim uvoznicima, distributerima voća i povrća. U Privrednoj komori Srbije srpski proizvođači sastaće se na FruitNet forumu (FruitNet Forum South-East Europe) sa predstavnicima veleprodaja i maloprodaja i na B2B sastancima razgovarati o konkretnim poslovima i mogućnostima uključivanja u njihove dobavljačke lance, najavili su iz PKS.

Ovo je prvi forum specijalizovan za industriju svežeg voća i povrća, koji organizuje PKS uz podršku USAID projekta "Velika mala privreda" i međunarodne medijske kuće Fruitnet Media International.

Naši privrednici imaće priliku i mogućnost da se povežu sa nekim od renomiranih inostranih kupaca kao što su „ICA“ iz Švedske, „Rewe“ iz Nemačke, „Consorfrut“ iz Poljske, „Bama Gruppen“ iz Norveške, „Freshpro“ iz Velike Britanije, „Bingo“ iz Bosne i Hercegovine i drugi.

Pored B2B (biznis tu biznis) sastanaka, u plenarnom delu Foruma biće održane konferencije o situaciji na tržištu Evrope. Tu će se prisutnima obratiti direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju u PKS Mihailo Vesović, direktorka Kancelarije za demokratski i ekonomski razvoj USAID Srbija Naida Zečević Bin, menadžer prodaje „Fruitnet Media International“ Đorđo Mancino i predstavnik „Eurogroup Italia“, Gordan Tolevski.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike