Prodaje se predratna vila u luksuznom delu Zemuna: Cena je tri puta manja od tržišne, a evo šta sve ulazi u nju

24.10.2023

18:46

0

Prva licitacija putem elektronskog nadmetanja održana je 7. juna ove godine

Prodaje se predratna vila u luksuznom delu Zemuna: Cena je tri puta manja od tržišne, a evo šta sve ulazi u nju
Predratna vila u Zemunu - Copyright 24sedam

U Pregrevici, prestižnom delu Zemuna, na prodaju je ponuđena luksuzna vila po ceni koja je čak tri puta niža od tržišne. 

Na sajtu Doboš, vila je oglašena po početnoj ceni od 265.000 evra, ali uprkos ovako atraktivnoj ceni, još uvek nema kupca.

Prva licitacija putem elektronskog nadmetanja održana je 7. juna ove godine, sa startnom cenom od 31,2 miliona dinara, što iznosi oko 265.000 evra. Kada se uzme u obzir da kvadrat luksuznih nekretnina u Pregrevici može dostići i do 3.500 evra, cena od svega 1.300 evra po kvadratu za ovu vilu deluje izuzetno povoljno.

24sedam
 

Iako je početna cena određena prema procenjenoj vrednosti objekta, prodaju se samo 205 kvadrata te nekretnine. Ukupna površina vile iznosi 261,49 kvadrata. Zainteresovani kupci morali su uplatiti jedan posto početne cene nekretnine da bi učestvovali u licitaciji.

Stručnjaci za nekretnine objašnjavaju da prodaja na dobošu predstavlja krajnje sredstvo za banke kada klijenti ne izmiruju svoje obaveze. Aktivira se hipoteka kao garancija za isplatu, ali to je poslednji korak. Pre toga, banke obično pokušavaju da pronađu rešenje sa dužnicima, nudeći razne pogodnosti i reprogramiranje dugova.

24sedam
 

Najčešće se takve nekretnine nalaze na manje atraktivnim lokacijama ili u manjim mestima. Međutim, ovo je retka situacija da se takva nekretnina nađe u Beogradu, s obzirom da tokom 2023. godine nije bilo sličnih prodaja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike