Prodaje se Prigožinova vila! Kuća ima 5 spavaćih soba, a imanje obuhvata 4 hektara, a cena - prava sitnica (FOTO)

04.10.2023

18:06

0

Autor: M. Vu.

Početkom oktobra na sajtu servisa za kupovinu nekretnina „Cian“ pojavio se novi oglas o prodaji rekreativnog centra na obali Crnog mora

Prodaje se Prigožinova vila! Kuća ima 5 spavaćih soba, a imanje obuhvata 4 hektara, a cena - prava sitnica (FOTO)
vila Jevgenija Prigožina na prodaju - Copyright Profimedia

Vila za koju se veruje da je nekada pripadala šefu Vagnera, Jevgeniju Prigožinu, sada je dostupna na tržištu nekretnina za impresivnu sumu od milion i po dolara. Ovaj rekreativni centar smešten u Gelendžiku prostire se na impresivnih 1.200 kvadrata, smešten na parceli od četiri hektara koju trenutno iznajmljuje pravno lice sa ugovorom na 49 godina.

Početkom oktobra na sajtu servisa za kupovinu nekretnina „Cian“ pojavio se novi oglas o prodaji rekreativnog centra na obali Crnog mora za 150 miliona rubalja (milion i po dolara). U opisu je naznačena adresa: Kabardinski okruga, blok br. 43B , nekoliko kilometara od rta Dob.

Profimedia
 

 

U oglasu se navodi da se uz parcelu prodaje pravno lice, nosilac ugovora o zakupu površine od 4 hektara na period od 49 godina.

Prodavac je naveo da su kuće sa pet spavaćih soba površine od 30-40 kvadratnih metara svaka, zatvoreni deo sa saunom i bazenom (400 kvadratnih metara), stambena kuća za goste ima 150 kvadratnih metara, a banjski kompleks 250 m2, kuća za obezbeđenja i osoblja 53 m2, još dve stambene zgrade od po 60–70 m2 , heliodrom i pristanište.

 

Kompanija "Turstatus" u vlasništvu Prigožinovog sina i žene

Dmitrij Ševčenko, lokalni ekološki aktivista iz Kubana, tvrdi da je lokaciju iznajmila kompanija "Turstatus" 2016. godine i da 76 odsto akcija te kompanije od 2021. godine pripada Prigožinovom sinu Pavelu.

Međutim kasnije je otkriveno da je tu kompaniju zapravo osnovala Ljubov Prigožina, supruga preminulog vođe Vagnera.

Podsetimo, Prigožin je 2022. godine zvanično priznao da je vlasnik Vagner PMC-a, čija je istorija počela još 2013. godine.

Prigožin je 23. juna 2023. organizovao vojnu pobunu, optužujući Ministarstvo odbrane za raketni napad na pozadinske položaje PMC-a. Odlučeno je da se jedinice Vagnera zaustave nakon pregovora Prigožina i predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka. Prema konačnim informacijama koje su tada date, dogovorili su se da plaćenici koji odluče da ostanu u PMC-u odu u Belorusiju, a ostali bi mogli ili da prekinu vojnu službu ili da sklope ugovor sa ruskim Ministarstvom odbrane.

Profimedia
 

Pres-sekretar predsednika Putina Dmitrij Peskov rekao je da će krivični postupak protiv Prigožina biti obustavljen i da bi on mogao da ode u Belorusiju, što se i dogodilo 27. juna.

Jevgenij Prigožin i njegova desna ruka Dmitrij Utkin, poginuli su 24. avgusta u padu privatnog aviona u Tverskoj oblasti. Pre pada aviona, očevici su čuli dve snažne eksplozije. Istražitelj je pokrenuo krivični postupak, a tačni razlozi pada još nisu navedeni. Razmatraju se različite verzije, uključujući i namerni zločin, napomenuo je predsednički sekretar za štampu . Prigožin je sahranjen u Sankt Peterburgu na Porohovskom groblju .

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike