Paket dronom do kuće: Kod Amazona prvi na redu – lekovi

18.10.2023

16:17

0

Vodeći zapadni isporučilac maloprodajne robe na daljinu testira dronove kao način isporuke „na kućni prag“

Paket dronom do kuće: Kod Amazona prvi na redu – lekovi
Ilustracija - Copyright Pixabay/Gerd Altmann

Kompanija „Amazon“ saopštila je danas da kupci u gradu Koledž Stejšn u Teksasu od sada mogu da dobiju lekove na recept uz pomoć dronova, koji će im isporučiti medikamente u roku od jednog sata od naručivanja.

Programirani dron će doleteti na adresu kupca, spustiti se na visinu oko četiri metara i ispustiti zaštićeni paket sa lekovima, prenosi AP.

„Amazon“ kaže da će kupci moći da biraju između više od 500 lekova, među kojima su uobičajena sredstva za stanja poput gripa ili upale pluća, ali ne i kontrolisane supstance.

Kalifornijska kompanija tvrdi da će njeni dronovi leteti na visini od čak 120 metara pre nego što su počnu da se spuštaju do kuće kupca, a pre ispuštanja paketa sa visine će proveriti da li se u zoni isporuke nalaze deca, kućni ljubimci ili bilo koja druga prepreka.

„Amazonovo“ odeljenje „Prajm er“ počelo je lane u decembru da testira isporuke običnih predeta za domaćinstvo dronom u gradovima Koledž Stejšn i kaliforijskom Lokfordu.

Neke kompanije su i ranije izrazile želju da koriste dronove u komercijalne svrhe, ali nailaze na prepreke od strane američkih regulatora koji žele da se uvere u bezbednost korišćenja dronova.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike