Mali: Oko 20 novih institucija i investitora želi saradnju sa Srbijom

12.10.2023

14:02

0

"Na pravi način smo predstavili našu zemlju i dodatno podigli zainteresovanost investitora u Marakešu", istakao je Mali

Mali: Oko 20 novih institucija i investitora želi saradnju sa Srbijom
Siniša Mali - Copyright Tanjug/Printscreen

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali, izjavio je danas da se Srbija na pravi način predstavila investitorima na Godišnjoj skupštini MMF i Svetske banke u Marakešu i da je samo na sastanku sa predstavnicima Banke Amerike (Bank of America) bilo oko 20 novih finansijskih institucija i investitora koji su zainteresovani za ulaganje i saradnju sa Srbijom.

Tanjug/Printscreen
 

- Ogromno interesovanje investitora. I to je lepa vest za naše građane. U januaru smo emitovali jednu obveznicu i 10 puta je bila veća zainteresovanost investitora nego što smo mi tražili i to se potvrđuje i danas. Imao sam priliku da razgovaram na sastanku sa Bankom Amerike, gde je bilo oko 20 drugih institucija i investitora koji su zainteresovani da rade sa Srbijom - rekao je Mali za Tanjug.

Tanjug/Printscreen
 

Na pravi način smo predstavili našu zemlju i dodatno podigli zainteresovanost investitora u Marakešu, istakao je Mali.

On je kazao da je investitorima predstavio rezultate Srbije i da oni nisu imali šta da kažu, jer brojke sve govore o tome šta smo postigli. Ministar finansija je naglasio da je veoma važno što nam ekonomija i dalje raste i što nam je javni dug pod kontrolom.

Tanjug/Printscreen
 

Takođe, zaposlenost je na rekordnom nivou, dok je nezaposlenost na rekordno niskom nivou, rekao je Mali i istakao da Srbije pri tome nije zaustavila nijednu investiciju, uprkos teškim globalnim uslovima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike