Novosti iz Pošte: Sa Nemcima do brže pošte i više paketomata

26.09.2023

16:13

0

„Pošta Srbije“ i kompanija „DHL Ekspres Srbija“ potpisale su danas sporazum o saradnji u oblasti logističkih i poštanskih usluga.

Novosti iz Pošte: Sa Nemcima do brže pošte i više paketomata
Ilustracija - Copyright Tanjug/ Pošta Srbije/ Vuk Branković

„Pošta Srbije“ i svetski lider u dostavi paketa „DHL“ potvrdili su svoje partnerstvo sporazumom o saradnji u oblasti logistike. Dokument su u PTT muzeju u Beogradu danas potpisali v.d. direktora „Pošte Srbije“ Zoran Đorđević i generalni direktor „DHL Ekspres Srbija“, Fion Heriot.

Đorđević je dodao da će ova saradnja sa nemačkim DHL-om (deo „Dojč post“)uticati da Pošta Srbije unapredi svoje poslovanje i da će ubrzati da zauzme mnogo veći deo kolača na tržištu, dok će građani dobiti još bržu i pouzdaniju dostavu, širi spektar usluga i bolju povezanost sa globalnim tržištima.

„Pošte Srbije“ i „DHL“ razgovaraju, na osnovu ovog „krovnog sporazuma“, o bliskoj saradnji u oblastima paketomata, logistike, obavljanju usluga DHL u poštama širom Srbije, kao i o zajedničkoj saradnji u oblasti hibridne pošte.  

Direktor Đorđević je podsetio da je „Pošta“ u prethodnom periodu instalirala 420 paketomata u Srbiji i da planira da u narednom  periodu instalira još  800, jer to preduzeće želi da bude lider u toj oblasti.

- Preuzimanje paketa na paketomatima pruža jednu veću komfornost i luksuz - kazao je Đorđević i dodao da će pošta instalirati i paketomate namenjene za ličnu upotrebu, odnosno kuće.

On je naveo i da je Pošta Srbije dobila od Vlade Srbije zemljište od 23 hektara vrlo blizu logističkog centra tog preduzeća i tu želi da izgradi mobilni logistički centar, a pošto postoji interesovanje „DHL“ da se širi na našem tržištu interesantno je i da u toj oblasti ova dva preduzeća budu partneri.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike