Počela podela penzionerskih kartica: Od 1. oktobra donosi pogodnosti i popuste

28.08.2023

09:34

0

Od 1. oktobra ove kartice će omogućavati razne pogodnosti i popuste prilikom plaćanja roba i korišćenja usluga

Počela podela penzionerskih kartica: Od 1. oktobra donosi pogodnosti i popuste
Copyright TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Penzioneri u Srbiji koji su se prijavili za penzionerske kartice, koje će im od 1. oktobra omogućavati razne pogodnosti i popuste prilikom plaćanja roba i korišćenja usluga, od danas mogu da ih preuzmu u filijalama Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO), kao i u svojim opštinama ili mesnim zajednicama.

Direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Relja Ognjenović kazao je novinarima danas, nakon uručenja prve penzionerske kartice nove generacije penzionerki Milici Stanimirović iz Beograda, da se do sada za ovu kartici prijavilo više od 730.000 penzionera.

TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ
Relja Ognjenović

 

"Svi oni koji su se prijavili za ovu karticu putem svojih mobilnih telefona koje su dostavili dobiće obaveštenje kada i gde mogu da preuzmu svoju karticu", rekao je on.

Ognjenović je naglasio i da će pogodnosti, koje će penzionerima uz ovu karticu omogućiti privreda i državne institucije, biti jasno istaknuti na sajtu PIO fonda, ali i putem medija, novina i portala gde će penzioneri biti pozivani na sve velike akcije koje se nude i biće obaveštavani gde mogu da koriste kartice.

"Sve privatne firme, trgovinske radnje, apoteke...imaće jednu nalepnicu na kojoj će biti napisano da su oni partneri penzionerske kartice nove generacije, a o samim popustima penzioneri će se informisati na licu mesta ili putem sajta PIO fonda", kazao je on.

TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ
 

 

Direktor PIO fonda je najavio i da je u pripremi aplikacija gde će se penzioneri kvartalno, polugodišnje ili godišnje upoznavati o najvećem broju akcija koje će biti sprovedene sa privrednim subjektima sa kojima su potpisani ugovori.

Do sada je država, kako je podsetio, za pogodnosti koje će se nuditi preko penzionerskih kartica, potpisala ugovore sa više od 400  partnera.

Ognjenović je dodao da je nezahvalno govoriti i nekog izdvajati kada je reč o tome ko sve nudi popuste i pogodnosti, ali je ipak izdvojio državnu instituciju Aporteke Beograd i one će, kako kaže, davati i do 30 odsto popusta na svoje proizvode, što je jako važno penzionerima.

"Penzioneri u Srbiji koji su se prijavili za penzionersku karticu od danas  mogu da je preuzmu i od 1. oktobra da koriste pogodnosti koje je država Srbija omogućila svojim penzionerima. To pokazuje da je briga o penzionerima prioritet države i da je nacionalni interes", kazao je direktor PIO fonda.

TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ
 

 

On je pozvao sve ostale penzionere koji se nisu prijavili da to učine, kao i privredne subjekte da se priključe akciji.

Penzionerka Milica Stanimirović iz Beograda kazala je da se za penzionersku karticu prijavila odmah prvog dana kada je počela prijava.

Prijavu je, kako kaže, obavila putem mobilnog telefona i taj postupak je bio vrlo lak i jednostavan.
Sranimirovićeva je zahvalila u ime svih penzionera državi što vodi računa o penzionerima i naglasila da se ona za karticu prijavila da bi poboljšala kvalitet svog života i smanjila troškove kućnog budžeta.

"Karticu ću najviše koristiti za lekove, ali je dobro što ona može da se koristi u celoj zemlji", naglasila je ona.

Prijava za penzionerske kartice počela je 15. marta i ona je osim preko sajta PIO fonda moguća i na šalterima pošta širom Srbije. 

Ove kartice će od 1. oktobra penzionerima obezbeđivati brojne pogodnosti i popuste kod trgovačkih lanaca, apoteka, ugostiteljskih i turističkih objekata, zdravstvenih centara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike