Poznati trgovački lanac u Nemačkoj bankrotirao! Bez posla ostalo oko 350 radnika

28.08.2023

19:30

0

Modna kompanija Peek & Cloppenburg iz Diseldorfa podnela je zahtev za bankrot u martu, ali nedavno su poverioci odobrili plan stečaja

Poznati trgovački lanac u Nemačkoj bankrotirao! Bez posla ostalo oko 350 radnika
Peek Cloppenburg u stečaju - Copyright peek-cloppenburg

Modna kompanija Peek & Cloppenburg iz Diseldorfa podnela je zahtev za bankrot u martu, ali nedavno su poverioci odobrili plan stečaja. Kompanija će nastaviti sa radom, a odluka je doneta u julu. Plan stečaja je izrađen kako bi se kompanija prilagodila promenjenim tržišnim uslovima i ispunila zahteve suda.

U skladu sa tim planom, do sada je već otpušteno oko 350 radnika, uključujući i rukovodeće pozicije. Cilj je osigurati stabilnost radnih mesta i kompanijskih lokacija. Peek & Cloppenburg je takođe dobio značajne investicione obaveze od velikog akcionara.

Štefan Šuler, izvršni direktor i finansijski direktor Peek & Cloppenburg KG, Diseldorf, ističe da je plan stečaja "čvrsta osnova" za izgradnju održive strukture kapitala kompanije.

Plan stečaja treba da potvrdi okružni sud u Dizeldorfu, ali se očekuje da samostalni stečajni postupak Peek & Cloppenburg KG, Diseldorf, može biti okončan već na jesen.

Prema navodima, poverioci su odobrili plan stečaja nakon što su dobili obećanje da će im biti isplaćeno 50 miliona evra umesto prvobitnih 35 miliona evra. Takođe je planirano učešće poverilaca u dobiti kompanije u 2024. i 2025. godini.

Šta je Peek & Cloppenburg?

Peek & Cloppenburg je porodično modno društvo sa sedištima u Diseldorfu i Beču. Od samog osnivanja 1900. godine u Diseldorfu do danas, zalažu se za stilsku osvešćenost i kvalitet. I nakon više od 120 godina od osnivanja, Peek & Cloppenburg teži ka visokokvalitetnoj odeći, a poseduju oko 160 naših prodajnih objekata u 16 zemalja. To Peek & Cloppenburg čini jednim od vodećih maloprodajnih prodavaca različitih marki u Evropi.

 

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike