Jeftiniji e-automobili, veća potražnja: Reno planira veću prodaju

25.08.2023

10:42

0

Autor: 24sedam

Francuski proizvođač beleži veće interesovanje kupaca a manjim cenama ide na veću prodaju

Jeftiniji e-automobili, veća potražnja: Reno planira veću prodaju
Reno - Copyright Profimedia

Francuski proizvođač automobila „Reno“ se nada većoj prodaji električnih automobila u 2023. godini, i to uprkos ekonomskoj krizi i generalno manjoj potrošnji građana.

- Od početka godine primetili smo sve veću potražnju za električnim automobilima - rekao je izvršni direktor brenda, Fabris Kamboliv za „Autogazete“.

U „Renou“ očekuju veću prodaju jer bi mogli da smanje cenu automobila na osnovu toga što se poboljšava snabdevanje poluprovodnicima a očekuju i pad troškova kroz reorganizaciju.

Očekuju da će pad troškova učiniti konkurentnijim tržište e-vozila, pa u „Reno Grupi“ rade na ponudi e-automobila za 25.000 evra, dok bi nove električne verzije modela vozila „R5“ trebalo da budu ispod 30.000 evra.

- S našim softver menadžmentom za električna vozila „Ampere“ ne samo da ćemo moći dodatno da smanjimo troškove e-automobila, već i fiksne troškove naše kompanije - rekao je Kamboliv.

„Reno“ prolazi kroz transformaciju i planira da se podeli na nekoliko nezavisnih delova, pa bi tako Odeljenje za električne automobile i softver „Ampere“ trebalo bi se izdvojiti u drugoj polovini godine, a potom da izađe i na berzu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike