Podrška EU izmenama Zakona o planiranju i izgradnji: "Ovo je korak napred na putu ka EU"

29.06.2023

13:48

0

Ministar građevinarstva primio je pismo generalnog direktora u Direktoratu za susedstvo i pregovore o proširenju EU

Podrška EU izmenama Zakona o planiranju i izgradnji: "Ovo je korak napred na putu ka EU"
Ilustracija - Copyright Profimedia

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da je dobijena podrška od EU za izmene Zakona o planiranju i izgradnji korak napred na putu Srbije ka članstvu u Uniji.

Ministar Vesić je od generalnog direktora u Direktoratu za susedstvo i pregovore o proširenju EU Gerta Jana Kopmana primio pismo u kojem je istaknut značaj što skorijeg usvajanja seta zakona koje je resorno ministarstvo uputilo u skupštinsku proceduru, a što će Unija posebno vrednovati u narednom izveštaju o napretku Srbije, saopštilo je Ministarstvo.

Vesić je naveo da je Kopman u pismu pozdravio sve korake koje Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture preduzima u pogledu usklađivanja domaćih propisa sa evropskim zakonodavnim okvirom i pravnim tekovinama.

- U pismu je posebno ohrabrio Ministarstvo da nastavi sa dobrim radom, ističući da se raduje brzom usvajanju predloga zakona koji su upućeni u skupštinsku proceduru i što će posebno biti prepoznato u narednom izveštaju o napretku Srbije u procesu pridruživanja EU - istakao je Vesić.

Naveo je da je poruka iz EU veoma važna kao potvrda dobrog rada Ministarstva na unapređenju zakonodavstva u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, jer su sve izmene zakona koje se predlažu, pre svega, u funkciji usklađivanja propisa sa Unijom, u korist građana Srbije.

Gert Jan Kopman je boravio u poseti Srbiji polovinom maja, kada se sastao sa ministrom Vesićem, i tom prilikom pozdravio najavljeno ukidanje Zakona o linijskoj infrastrukturi kroz Izmene i dopune Zakona o planiranju i izgradnji, koje je Vlada Srbije nedavno uputila parlamentu na usvajanje. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike