Kruševac: Položen kamen temeljac nove fabrike Luss Textile

28.06.2023

14:11

0

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine Tomislav Momirović izjavio je da je ponosan što se domaći kapital ulaže u Srbiju

Kruševac: Položen kamen temeljac nove fabrike Luss Textile
Polaganje kamena temeljca nove fabrike u Kruševcu - Copyright TANJUG/ MUST/ ĐORĐE KRSTIĆ

Porodična kompanija "Luss Textile" svečano je danas u Kruševcu položila kamen temeljac za izgradnju svoje nove fabrike, a na toj ceremoniji ministar spoljne i unutrašnje trgovine Tomislav Momirović je izjavio da je ponosan što se domaći kapital ulaže u Srbiju i u domaću radnu snagu.

- Porodična kompanija "Luss Textile" je domaća kompanija koja je ponos Srbije. Porodica Mitrović je odlučila da kapital uloži u Srbiju i domaću radnu snagu i da, pored tekstilnih fabrika u Raški i Vlasotincu gde zapošljavaju 465 radnika, izgradi i fabriku u Kruševcu za novih 500 radnika - izjavio je ministar.

Nova tržišta

Kako je dodao, Srbiji su potrebne ovakve, uspešne, porodične kompanije i Vlada Srbije će uraditi sve što je u njenoj moći kako bi podržala njihov razvoj.

- Nastavićemo da pregovaramo sa našim prijateljima u svetu, ali i u regionu, kako bi otvorili nova tržišta za domaće kompanije i plasman njihovih proizvoda - rekao je ministar.

Momirović je dodao da je za dalji razvoj Kruševca od izuzetne važnosti otvaranje novih radnih mesta i nove fabrike, a za Srbiju ponos to što ima domaće porodične kompanije koje su sa svojim proizvodima prepoznate, kako u regionu, tako i širom sveta.

Motor razvoja društva

- U Srbiji danas u 1.600 privrednih društava koja posluju u tekstilnoj industriji radi oko 60.000 ljudi i sa sigurnošću mogu da kažem da se naša tekstilna industrija nalazi u fazi oporavka. Vrednost tekstilne robe koju je Srbija izvezla na ogroman broj svetskih tržišta u prošloj godini iznosila je preko jedne milijarde evra, i ja duboko verujem da tekstilna industrija može i mora da bude snažan motor daljeg privrednog razvoja Srbije i regiona - izjavio je Momirović.

Svečanom polaganju kamena temeljca prisustvovao je i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike