Prostiraće se na 60.000 kvadrata i zaposliti oko 800 radnika: Poznati detalji o novom nemačkom investitoru koji će stići u Čačak

14.06.2023

12:01

0

Reč je o nemačkoj kompaniji

Prostiraće se na 60.000 kvadrata i zaposliti oko 800 radnika: Poznati detalji o novom nemačkom investitoru koji će stići u Čačak
Copyright RINA

Nakon Forverka još jedna nemačka kompanija iz oblasti automobilske industrije otvoriće svoje pogone u Čačku. Reč je o viskotehnološkoj firmi sa kojom razgovori da dođe baš u Čačak traju dugo, a planovi će konačno biti realizovani.

Prostiraće se u industrijskoj zoni u Preljini, a prema trenutnim najavama izgradnja bi trebalo da počne na jesen.

- Ovaj industrijski gigant će se graditi na 11 hektara, na 60. 000 kvadrata proizvodnog i poslovnog prostora i to u nekoliko faza. Očekujemo da se zaposli oko 800 radnika. Uz ogromnu podršku predsednika republike oni su odabrali baš Čačak, kazao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

On je istakao da su predstavnici ove firme posećivali Čačak u nekoliko navrata u prethodnih par godina I zajedno sa predstavnicima grada obilazili srednje škole, fakultete kao i da su veoma zadovoljni što je uvedeno dualno obrazovanje. Stoga će menadžment ove kompanije radnike tražiti i na fakultetima, kroz doškolovavanje što u Čačku, što u Nemačkoj.

- Za početak u narednih nekoliko meseci otvoriće firmu ovde u Čačku i primiti oko 20 inženjera koji će postaviti sistem. Na jesen se očekuje postavljanje kamena temeljca, a već sledećeg leta nadam se da ćemo prisustvovati otvaranju ove velike fabrike što će značiti mnogo, ne samo za naš grad, već i za čitavu Srbiju, jer je reč o zaista fenomenalnoj kompaniji”, zaključio je gradonačelnik Todorović.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike