Konačno stigao i Jandeks

16.06.2023

09:21

0

Autor: 24sedam

Ruska kompanija je u Beogradu otvorila svoju najveću međunarodnu kancelariju

Konačno stigao i Jandeks
Ilustracija - Copyright Pexels

Ruska tehnološka firma Jandeks (Yandex) je otvorila kancelariju u Beogradu i planira da do kraja godine u Srbiji zaposli preko 2000 visokokvalifikovanih stručnjaka.

Deo kompanije koji se bavi uslugama posredovanja u prevozu i dostavi već je poslovno prisutan u Srbiji, a otvaranje kancelarije otvara mogućnosti za pokretanje novih usluga u urbanim područjima u Srbiji, istaknuto je iz kompanije.

- Ponosni smo što smo okupili izuzetan tim talentovanih stručnjaka koji donose različite veštine i znanje u našu novu kancelariju u Beogradu i planiramo da Srbija postane naša druga najveća lokacija u svetu po broju zaposlenih - rekao je Artem Savinovski, generalni direktor „Jandeksa“.

Savinovski je najavio da će do kraja godine 2.000 ljudi raditi iz beogradske kancelarije kao i otvaranje još jedne kancelarije u Srbiji. Ove dve kancelarije će funkcionisati kao istraživački i razvojni centri, fokusirajući se na kreiranje inovativnih rešenja, poput jezičkih modela sličnih GPT-u, namenjenih za različite usluge Jandeksa, kao i ličnog glasovnog asistenta „Alisu“, hardverska rešenja poput pametnih uređaja, kao i druge usluge zasnovane na veštačkoj inteligenciji, uključujući pozivanje vožnje i dostavu.

Jandeks je tehnološka kompanija koja gradi proizvode i usluge zasnovane na mašinskom učenju, sa ciljem da pomogne potrošačima i preduzećima da se bolje snalaze u onlajn i oflajn svetu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike