Ludilo od ugovora: Erbas blizu dila od 500 aviona

05.06.2023

09:23

0

Evropski proizvođač aviona blizu je sklapanja rekordnog posla za prodaju 500 aviona „A320“ za najvećeg indijskog prevoznika „IndiGo“

Ludilo od ugovora: Erbas blizu dila od 500 aviona
Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Evropski proizvođač aviona „Erbas“ se vodi kao najverovantiji dobitnik megaugovora za naružbinu aviona indijskog prevoniza „IndiGo“, kažu izvori na marginama jednog sastanka avio industrije u Istanbulu, javio je Rojters.

Takav posao bi vredeo najviše 50 milijardi dolara na osnovu nedavno objavljene „Erbasove“ liste cena, ali obično vredi manje od polovine te sume zbog uobičajenih popusta avio industrije za velike ponude, navodi britanska agencija.

"Erbas" i "Boing" se takođe i dalje takmiče u odvojenim pregovorima o prodaji 25 aviona "A330 neo" ili "boing 787" avio-kompaniji „IndiGo“, rekli su izvori.

Izvršni direktor IndiGo Piter Elbers, koji prisustvuje godišnjem sastanku Međunarodnog udruženja za vazdušni saobraćaj u Istanbulu, odbio je da komentariše komercijalna pitanja.

"Erbas" i "Boing" su takođe odbili da komentarišu, navodi Rojters

„IndiGo“ je već jedan od najvećih „Erbasovih“ kupaca i do sada je naručio ukupno 830 aviona iz porodice "erbas A320", dodaje britanska agencija.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike